• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
34 yıldır dinmeyen acı: Çevrimli katliamı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çevrimli'de PKK tarafından 10 Haziran 1990'da gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden 27 kişiyi anmak için köy şehitlik mezarlığında düzenlenen tören Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

İlçe Kaymakamı Ökkeş Furkan Karakurt, programda yaptığı konuşmada, 34 yıl önce PKK'nin 12'si çocuk 27 kişiyi katlettiğini anımsattı.

Olayda katledilen mazlumların kanlarının yerde kalmadığını aktaran Karakurt, 10 Haziran 1990 tarihinde Çevrimli köyünde PKK'nin menfur saldırısında 12'si çocuk, 7'si kadın 27 vatandaşın şehid olduğunu, ancak bu şehitlerin kanlarının yerde kalmadığına vurgu yaptı.

Katliamda mazlumca katledilen köylülerin aileleri, yapılan zulmü geçen bunca süreye rağmen unutmadıklarını ve PKK'nin yaşattığı bu vahşeti çocuklarına ve torunlarına anlatacaklarını söylediler.

PKK canilerinin köylüleri canlı canlı yaktıklarını aktaran Tahir Kayran, "Beni doğurup büyüten annemi öldürdüler. Kardeşim 2 yaşındaydı onu da öldürmüşlerdi. 13 kişiyi bir evin içine alarak toplu şekilde yaktılar. Benim ailemden 13 kişi şehid oldu. Bu olayı, vahşeti nasıl unutacağız. Bunlara köy olarak destek vermediğimiz için bize saldırdılar, katliam gerçekleştirdiler. Benim köyüme baskın yaptılar, ailemi şehid ettiler, onları nasıl sevebilirim, nasıl destek olabilirim. Terörün iyisi kötüsü yok, terörün Allah bin belasını versin. Yaşlı insanları katlettiler, 2 yaşındaki bebekleri katlettiler onların elinde silah mı vardı? Diri diri insanları yaktılar burada." dedi.

Ailesinden herkesin şehid olduğunu söyleyen Delal Beştaş, "Evlerimizi yaktılar, babamı, teyzemi, halamı öldürdüler. Bizleri köyümüzden çıkarmaya çalıştılar. Köye geldiklerinde ilk babamın evine saldırdılar, babamı şehid ettiler. Allah hakkımızı onlardan alsın, yerde bırakmasın." ifadelerini kullandı.

Katliamı unutmayacaklarını belirten Emin Yıldız, "1990 yılında köyümüz terör örgütü tarafından baskına uğradı. Baskın sırasında 27 şehidimiz oldu. Çoluk, çocuk demeden herkesi şehid ettiler. Vahşetin üzerinden 34 yıl geçse dahi açımız aynı şekilde tazedir. Bu yapılan katliamı çocuklarımıza anlatacağız ve hiçbir zaman unutmayacağız. Katliamın yapıldığı günü hatırlıyorum, hala gözlerimde canlanıyor. Gözümün önünden de hiçbir zaman gitmiyor, ölene kadar da gitmeyecek." dedi.

Konuşmaların ardından şehitlerin mezarları ziyaret edildi, karanfil bırakıldı. Program, Güçlükonak İlçe Müftüsü Kemal Benek'in dua etmesiyle son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir