• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
HÜDA PAR Van İl Gençlik Kollarının düzenlediği “Bahar Etkinlikleri”nin finali yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl mayıs ayında düzenlenen bahar etkinlikleri bu yıl Gazze temasıyla düzenlendi. HÜDA PAR Van İl Gençlik Kollarının bir ay boyunca çeşitli faaliyetler düzenlediği "Bahar Etkinlikleri"nin finali Kale Parkı’nda yapıldı.

Mayıs ayı boyunca devam eden "Bahar Etkinlikleri" kapsamında "Gazze" temalı düzenlenen etkinlikler, final programıyla son buldu.

Hür Gençlik Van tarafından HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Gençlik Politikaları Başkanı Mersin Milletvekili Faruk Dinç’in katılımıyla düzenlenen final programına gençler yoğun ilgi gösterdi.

Programda katılımcılar; masa tenisi, futbol, voleybol, penaltı atışı, ip çekme, dart ve balon patlatma gibi çeşitli sosyal ve kültürel aktivitelere katıldı.

"Gazze’de yaşanan soykırıma dikkat çekiliyor" 

Gençlere hitap eden HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı Milletvekili Faruk Dinç, bahar etkinlikleri kapsamında yapılan faaliyetlerle Gazze'deki soykırıma dikkat çekildiğini dile getirdi.

Dinç, "Gençlik teşkilatları olarak her yıl mayıs ayında bahar şenlikleri adı altında programlar düzenliyoruz. Ancak 7 Ekim Aksa Tufanı Harekâtı’ndan sonra biz Türkiye geneli hem gençlik haftası programımızın hem de bahar şenlikleri programımızın temasını Gazze olarak değiştirdik. Çünkü orada yaşanan soykırıma orada yaşanan insanlık suçuna biz duyarsız kalamazdık. Bu yönüyle mayıs ayından bu yana 40 güne yakındır Türkiye’nin dört bir yanında Hür Gençlerimiz çeşitli etkinlikleri yapıyorlar. Ve bu etkinliklerin sonucunda aslında Gazze’de yaşanan soykırıma dikkat çekiyorlar. Özellikle Kudüs bilincini oluşturma, antiemperyalist, antisiyonist düşüncesini, bilincini, şuurunu oluşturma adına biz bu etkinlikleri düzenliyoruz. Darta attığımız zaman aslında antisiyonist bir anlayışla atıyoruz. Bu yönüyle programlarımız çok güzel geçti." dedi.

"İnsanlığın özgürlüğü siyonizmin yok olmasından geçiyor"

siyonizmin terörizm olduğunu söyleyen Milletvekili Dinç, "Bugün Van’da yaptığımız gençlik programı, final programı oldu. Tabi bu programlar bu ayla bitmeyecek. Gazze’de bu soykırım olduğu müddetçe biz Gazze’deki bu soykırımı dile getirmeye devam edeceğiz. Ta ki insanlık harekete geçene kadar. Biz inanıyoruz ki insanlığın özgürlüğü siyonizmin yok olmasından geçiyor. siyonizm terörizmdir. Bu terörizm bitene kadar da bu mücadelemiz de devam edecektir." dedi.

"Tüm kirli odaklar gençlerin üzerinde"

Bu tür programların devam etmesi gerektiğini belirten üniversite öğrencisi Ömer Karakuş, "Hür Gençlik’in düzenlediği bu programları, faaliyetleri takdir ve tebrik ediyoruz. Özellikle Filistin temalı, Kudüs temalı olduğu için tebrik ediyoruz. Günümüz gençliği çirkefli yollardan geçiyor. Tüm kirli odaklar gençlerin üzerinde. Bir nebze de olsun HÜDA PAR’ın yaptığı bu etkinlik ve faaliyetlerle gençlerimiz bilinçleniyor. Gençlerimiz duyarlı birey haline geliyor. Bu tür etkinliklerin devamını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Hür Gençlik’e teşekkür eden Haktan Çiftçi ise  "Öncelikle Hür Gençlik’e bu program için çok teşekkür ediyoruz. Milletvekilimiz Faruk Dinç’in katılımıyla birlikte Gazze ve Filistin temalı birçok oyun, sohbet yapıldı. Allah onlardan razı olsun, güzel etkinlikler oldu." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir