• DOLAR 32.979
  • EURO 35.327
  • ALTIN 2456.896
  • ...
Çin İHA'sı izinsiz Tayvan  hava sahasına girip broşür bıraktı, Genelkurmay Başkanı açıklama yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Çin'e ait bir insansız hava aracının, 8 Haziran'da Kinmen hava sahasına izinsiz girdiği ve Mashan bölgesi üzerine broşürler attığı bildirildi. Broşürlerde, “Çin bölünemez, yeniden birleşme zamanı yakındır” ifadeleri yer aldı.

Kinmen yönetimi, Çinli yetkilileri, Tayvan kontrolündeki adalara el ilanları veya diğer tanımlanamayan nesneler bırakmayı durdurmaya çağırdı. Bu tür eylemlerin, yalnızca yerdeki insanların zarar görmesine neden olmakla kalmayıp aynı zamanda havacılık güvenliğini de ciddi şekilde tehlikeye attığını belirtti ve Çinli yetkililerden vatandaşlarını bu tür düzensiz davranışlardan kaçınmaları için uyardı.

İHA DÜŞÜRÜLEMEDİ

Kinmen yönetimi, yerel polisin öğleden sonra ilçenin Polis Bürosu üzerinde uçan tanımlanamayan bir drone tespit ettiğini, ancak memurların drone'u düşürmek için sinyal bozucu silahlarını kullanmak üzereyken, drone'un hızla Xiaoximen ve Houhu yönünde uçtuğunu açıkladı.

Kinmen Savunma Komutanlığı durumu yakından izlediğini ve ordunun standart operasyon prosedürlerine uygun olarak gerekli karşı önlemleri almaya hazır olduğunu belirtti.

Komutanlık, ordunun İHA videolarını incelediğini ve İHA'nın bir askeri üssün yakınında uçmadığını tespit ettiğini söyledi.

TATBİKATTAN ÖNCE GERÇEKLEŞTİ

Tayvan Genelkurmay Başkanı Mei Jiashu, olayın, Temmuz ayında Kinmen adalarında düzenlenecek “Han Guang-40” tatbikatından önce meydana geldiğini söyledi.

Kinmen veya Quemoy adaları, Tayvan'a bağlı bir takımada ve Tayvan'ın ilçelerinden biridir.  Tayvan Boğazı'nın batısında, Çin'in Fujian eyaleti kıyısı yakınlarında ve Xiamen'den 1.5 km uzaklıkta yer almaktadır. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir