• DOLAR 32.853
  • EURO 35.323
  • ALTIN 2457.64
  • ...
Erdoğan ve Sanchez İspanya'da bir araya gelecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya'ya gidiyor...

Türkiye ile İspanya arasında hükümetler arası 8. zirve, siyasi ve ekonomik ilişkilerdeki "kapsamlı ortaklığı derinleştirmek" hedefiyle 13 Haziran Perşembe günü İspanya'nın başkenti Madrid'de yapılacak.

İki ülke arasında ilki 2009 yılında İstanbul'da düzenlenen hükümetler arası zirve, son olarak 2021'de Ankara'da gerçekleşmiş ve buradaki ortak açıklamada ikili ilişkilerin "kapsamlı ortaklığa" yükseltildiği duyurulmuştu.

Amaç siyasi ilişkileri derinleştirmek

Diplomatik kaynaklar, 13 Haziran'da Madrid'de yapılacak 8. zirvenin amacının, "mükemmel seviyede olan siyasi ilişkileri, bölgesel ve uluslararası ortak tutumla geliştirmek, ekonomik, ticari ve yatırım olanaklarını zenginleştirmek ve bu şekilde kapsamlı ortaklığı derinleştirmek" olduğunu belirtti.

Zirveye liderler başkanlık edecek

Türkiye'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İspanya'dan Başbakan Pedro Sanchez'in başkanlık edeceği zirveye her iki ülkeden beşer bakanın katılmasının öngörüldüğünü aktaran kaynaklar; zirvede ticaret, finans, kültür, spor alanlarında bakanlıklar ve devlet kurumları arasında yaklaşık 15 ikili anlaşmanın imzalanmasının beklendiğini vurguladı.

Diplomatik kaynaklar, iki ülke arasında tarihten gelen "çok yakın iş birliği, anlayış ve ön yargısız ilişkilerin" bulunduğuna, bu zirveyle "sonuç odaklı ve daha sürdürülebilir adımların atılacağına" dikkati çekti.

İspanya'nın 28 Mayıs'ta Filistin Devleti'ni resmi olarak tanıma kararıyla bağlantılı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Sanchez telefon görüşmesi yapmış ve her iki taraftan yapılan açıklamalarda, bu kararın Orta Doğu'da şiddete son verecek bir barış anlaşmasına imkan veren müzakerelerin yeniden başlatılmasına yardımcı olabileceği, iki devletli çözüm için uluslararası toplumda verilen çabaları teşvik edeceği vurgulanmıştı. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir