• DOLAR 32.915
  • EURO 35.232
  • ALTIN 2458.63
  • ...
4 esir  için 274 sivili katlettiler: Peki esirler nasıl bulundu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   İşgal ordusu  iki farklı noktadan Noa Argamani (25), Almog Meir Jan (21), Andrey Kozlov (27) ve Shlomi Ziv (40) adlı 4 rehinenin bulunduğunu açıkladı. 

İşgalcinin sözde   kurtarma operasyonu sırasında bölgedeki Nuseyrat Mülteci kampına yapılan hava saldırısında 274 kişi şehit edildi. 

New York Times'ın haberine göre işgalcinin istihbaratı ilk olarak rehinelerden biri olan Noa Argamani'nin Nuseyrat'taki pazar yeri yakınındaki bir binanın altında tutulduğunu öğrendi

Daha sonra diğer 3 rehinenin de aynı bölgede farklı bir bölümde olduğuna yönelik istihbarat geldi.

Operasyon öncesi işgal  askerleri rehinelerin tutulduğu binaların maketleri üzerinde tatbikatlar yaptı.

Son 3 haftada pek çok kez operasyon yapma aşamasına gelindiği ancak son anda iptal edildiği kaydedildi. Operasyona yeşil ışığın perşembe akşamı yakıldığı kaydedildi.

Cumartesi akşamı Genel Kurmay Başkanı Herzi Halevi ve İsrail İç İstihbarat birimi Şin Bet'in direktörü Ronen Bar operasyonun yapılması için onayı verdi ve saat sabah 11 sularında operasyon başladı.

Operasyon için sabah saatinin seçilerek, gündüz vakti bir operasyon beklemeyen Hamas'ı şaşırtmanın amaçlandığı belirtildi.

New York Times'ın haberine göre baskın 2 binaya eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Esirleri  korumakla görevli direnişçilerle  yoğun çatışmalar yaşandı. Tam bu sırada Nuseyrat'a yönelik hava saldırısı yapıldı.

Esirler daha sonra otomobillerle kendilerini bekleyen helikopterlere götürüldü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir