• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
HÜDA PAR:  Siyonist terör şebekesinin  NUSEYRAT KATLİAMINI LANETLİYORUZ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

İşgal rejimin önceki gün Nuseyrat kampında gerçekleştirdiği katliamda şehit olanların sayısı 274'e, yaralıların sayısı da 698'e yükseldi. Yapılan katliama tepkiler çığ gibi büyürken bir tepki de HÜDA PAR'dan geldi. HÜDA PAR'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, siyonistlerin işlediği katliam lanetlenerek, şu ifadelere yer verildi: "Siyonist terör şebekesi israilin Nuseyrat muhacir kampına yönelik saldırısı sonucu yüzlerce masum şehid edildi. Siyonistler, mazlum Filistin/Gazze halkına saldırıları arttırarak dünyadaki vicdan ehli herkese adeta meydan okumaya devam etmektedir. Bir kez daha ifade ediyoruz ki; saldırgan israile yönelik atılacak adımlar somut adımlar olmalı ve bu adımlar ivedilikle atılmalıdır. Siyonistlere hak ettikleri karşılık verilmeden dünya barışının sağlanmasından söz etmek mümkün değildir. Mazlum şehidlerin şehadetlerini tebrik ediyoruz. Soykırımcı katilleri lanetliyoruz." 

Heniyye'den Nuseyrat katliamına tepki:  TESLİM OLMAYACAĞIZ!

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, işgalcilerin bugün Nuseyrat ve Deyr El-Balah'ta katliamlar yaptığına işaret ederek halkın ve direnişin işgale teslim olmayacağını vurguladı.

HAMAS'ın resmi internet sitesinde yer alan habere göre Heniyye, işgalci düşmanın şu anda Nuseyrat ve Deyr El-Balah'ta halka, çocuklara ve kadınlara karşı katliamlara devam ettiğini söyledi. Dünya ülkelerinin, işgal rejimini "çocuk katilleri" olarak sınıflandırdığını belirten Heniyye, ancak buna rağmen Filistin halkının maruz kaldığı soykırım savaşına bu ülkelerin son veremediğini söyledi. Gazze ve Filistin halkının işgale teslim olmayacağını ve direnişin bu cani düşman karşısında halkın haklarını savunmaya devam edeceğini vurgulayan Heniyye, "İşgal, seçimlerini bize zorla dayatabileceğine inanıyorsa bu bir yanılgıdır ve hareket, her şeyden önce halkımız için güvenliği sağlamayan herhangi bir anlaşmayı kabul etmeyecektir." ifadelerini vurguladı.

Heniyye, işgalin, askeri olarak başarısız olduğunu ve siyasi ve ahlak olarak düşkün olduğunu, bunun karşısında dünyanın harekete geçmesi gerektiğini kaydetti. HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, ümmetin halklarını ve dünyanın tüm özgür insanlarını bu vahşi katliamlar ve onlarca sivil şehid karşısında ayağa kalkmaları çağrısında bulundu. (İLKHA)

 

Uluslararası Müslüman Âlimler Birliği:  VİCDANINIZ VE SİLAHLARINIZ  NE ZAMAN HAREKETE GEÇECEK?

Gazze'de yaşanan katliam ve soykırıma tepki gösteren Uluslararası Müslüman Âlimler Birliği, "İslam ve Arap milletimizin liderlerini, geride kalan çocukları ve kadınları korumak için etkili bir şekilde harekete geçmeye çağırıyoruz" açıklaması yaptı.

"Birleşmiş Milletlerin çocuk ve kadın soykırımcısı işgal rejimini kara listeye alma kararını memnuniyetle karşıladığını" duyuran Uluslararası Müslüman Âlimler Birliği, "işgalcilerin yüzünü karartacak bu kararın devamı için" çağrıda bulundu. Birlik, tarafından yapılan yazılı açıklamada "Ümmetimizin liderlerini Gazze'deki kadın ve çocukları korumak için etkin bir şekilde harekete geçmeye çağırıyoruz. Gazze'deki soykırım, sekiz aydan fazla bir süredir kadın, çocuk ve gazetecilerin sistematik olarak öldürülmesi, devam eden aç bırakma politikası, herhangi bir uluslararası ya da insani hukuka saygı gösterilmemesi, hastanelerin ve ibadethanelerin sistematik olarak yok edilmesi vb. tüm sınırları ve kırmızıçizgileri aşmıştır." denildi.

"Ne yazık ki işgalci rejim barbarlık ve Nazizm'inde Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Almanya, İtalya ve bazı destekleyici Arap ülkelerine güveniyor çünkü Amerikan vetosu her zaman israilin lehinde ve hizmetindedir." denilen açıklamada "Bu nedenle, Nazi devletini caydıracak herhangi bir yasadan umudunu kesen son BM kararını memnuniyetle karşıladığımızı, daha fazlasını, hatta Birleşmiş Milletlerden çıkarılmasını istediğimizi belirtiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bu karar, Kur'an-ı Kerim'in ikinci büyük fitne ve zulmün sahipleri olan siyonistlerin Nazi davranışlarıyla yüzlerinin kararacağına ve ardından sonlarının başlayacağına işaret ettiğinin bir göstergesidir. Yüce Allah şöyle buyurmuştur: “Artık diğer cezalandırma zamanı gelince, yüzünüzü kara etsinler, daha önce girdikleri gibi yine Mescide (Süleyman Mâbedi'ne) girsinler ve ellerine geçirdikleri her şeyi büsbütün tahrip etsinler (diye, başınıza yine düşmanlarınızı musallat kıldık)”. (İsrâ: 7)' Bu vesileyle, İslam ve Arap milletimizin liderlerini, geride kalan çocukları ve kadınları korumak için etkili bir şekilde harekete geçmeye çağırıyoruz. Vicdanınız, coğrafyanız ve silahlarınız, kendi ırkınızdan ve inancınızdan olan bu mazlum insanları korumak için ne zaman harekete geçecek? Bu, Yüce Allah'ın buyurduğu gibi meşru, insani ve ahlaki bir görevdir: “Sizin neyiniz var ki, Allah yolunda ve 'Size ne oldu da Allah yolunda ve 'Rabbimiz! Bizi, halkı zalim olan bu şehirden çıkar, bize tarafından bir sahip gönder, bize katından bir yardımcı yolla!' diyen zavallı erkekler, kadınlar ve çocuklar uğrunda savaşmıyorsunuz!” (Nisa: 75)."  

 

Pakistan Dışişleri Bakanı Dar:  İşgalci israil'in vahşetini durdurmak için  BİRLEŞİK CEPHE KURULMALI

Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar, "Filistin'deki kardeşlerimiz için ayağa kalkmalı ve israil'in insanlık dışı ve barbarca vahşetini durdurmak için birleşik bir cephe ortaya koymalıyız." dedi.

Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'daki Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen "Olağanüstü D-8 Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı"nda konuşan Dar, toplantı için Türkiye'ye ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a, Pakistan hükümeti ve halkı adına en içten teşekkürlerini sunmak istediğini dile getirdi. Bugün Gazze'de yaşananların, hayal edilemeyecek boyutlarda, eşi benzeri görülmemiş bir trajedi olduğunu vurgulayan Dar, işgal güçleri tarafından 40 binden fazla Filistinlinin öldürüldüğünü, on binlercesinin de yaralandığını anlattı.

Dar, dünyanın orantısız bir biçimde çok sayıda kadın ve çocukla birlikte sivillerin ayrım gözetmeksizin öldürülmesine tanık olduğunu, işgal güçlerinin, Filistinlilerin varlığını hedef almak için sistematik olarak hastaneleri ve hayati önem taşıyan altyapıları bombaladığına dikkati çekti. İşgal rejiminin hastanelere, sağlık kuruluşlarına önceden planlanmış şekilde saldırdığını belirten Dar, şöyle devam etti: "israilin aralıksız ve acımasız saldırganlığı, Filistin halkını yok etmeye yönelik apaçık bir girişimdir. Dünya, israil işgal güçlerinin, uluslararası hukuka dayalı dünya görüşünü ve Uluslararası Adalet Divanının emirlerini hiçe sayarak, çağımızın en büyük katliamlarından birisini yaptığına tanık oluyor. Bu vahşet karşısında sessiz kalmayı seçenleri tarih doğru olarak yargılamayacaktır."

"VAHŞETİ DURDURMAK İÇİN BİRLEŞİK BİR CEPHE ORTAYA KOYMALIYIZ"

Pakistan'ın işgal altındaki Filistin topraklarında uluslararası hukuka ve ilgili Birleşmiş Milletler kararlarına dayalı olarak adil, kapsamlı ve kalıcı bir barışı sürekli olarak desteklediğini belirten Dar, siyonistlerin işgal altındaki tüm Arap topraklarından tamamen çekilmesi, Filistin halkının vazgeçilmez haklarının iade edilmesi, Filistin'e dönüş hakkı da dahil olmak üzere, Filistinliler için 1967 öncesi sınırların ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir vatan kurulması çağrısı yaptı.

Dar, şöyle devam etti: "Filistinlilere yönelik korkunç cinayetler, kötü muamele ve tehcir karşısında sessizlik ve eylemsizlik bir seçenek değildir. Filistin'deki kardeşlerimiz için ayağa kalkmalı ve israil'in insanlık dışı ve barbarca vahşetini durdurmak için birleşik bir cephe ortaya koymalıyız."  

Kutu-

Amerikalı yetkili ifşa etti! NUSEYRAT KATLİAMINA BÜYÜK ŞEYTAN ORTAK!

CNN'e konuşan Amerikalı yetkili, Gazze'de bulunan Nuseyrat Mülteci Kampı'na düzenlenen saldırılar için bir Amerikan biriminin işgal güçleri ile birlikte çalıştığını söyledi.

Amerikan CNN kanalına konuşan ve adı açıklanmayan Amerikalı bir yetkili, işgal ordusunun yaptığı ve en az 210 Filistinli sivilin öldürüldüğü saldırılara ilişkin değerlendirmede bulundu. Yetkili, ABD'nin saldırılara destek verdiğini belirterek, "Bir Amerikan birimi, israil güçleriyle birlikte çalıştı" sözlerini kullandı. Amerikalı yetkili, söz konusu desteğin detaylarına ilişkin bilgi vermedi. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, konuyla ilgili açıklamasında, Gazze'de 210 Filistinli sivilin katledildiği saldırıyı "başarılı" olarak nitelendirmiş ve ABD olarak tüm çabaları hem ateşkes müzakereleri hem de "diğer araçlarla" desteklediklerini ifade etmişti.  

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir