• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Ve beklenen oldu: 'Savaş yıllarca sürecek' dedi, istifa etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   İşgal rejiminin Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz,  istifa ettiğini resmen duyurdu ve yeni seçim çağrısında bulundu. Gantz, "Rehinelerin ailelerinden af ​​diliyorum, başaramadık." dedi. 

Gantz açıklamasında Netanyahu'yu hedef alarak şöyle konuştu;

''Yüzbinlerce vatansever İsraillinin yaptığı gibi, arkadaşlarım ve ben de harekete geçtik. Kötü bir hükümet olduğunu bilmemize rağmen bunu yaptık. Dolayısıyla siyasi ortaklıktan değil, kader ortaklığından yola çıkan bir olağanüstü hal hükümeti kurduk. Ekim felaketinden aylar sonra ülkede ve karar alma mekanizmasındaki durum değişti. Netanyahu ve ortakları birliği birliğe dönüştürdü. Ölümcül stratejik kararlar,  tereddütle ve ertelemeyle karşılanıyor. Gerçek şu ki savaş yıllarca sürecek. Boş vaatlerden daha fazlasını hak ediyorsunuz. 

Gerçek bir zafer, kaçırılanların eve dönüşünü iktidarda hayatta kalmanın önüne koyar. Gerçek bir zafer, askeri başarıyı siyasi ve sivil inisiyatifle birleştiren bir zaferdir. Gerçek bir zafer, Hamas'ın çökmesine ve onun yerine geçmesine yol açmaktır. Gerçek bir zafer, kuzeyde yaşayanları sağ salim evlerine getirmektir. Gerçek bir zafer, İran'a karşı ABD öncülüğünde ve tüm Batı dünyasıyla birlikte bölgesel bir ittifak kurmaktır. Gerçek bir zafer, ulusal öncelikleri değiştirmek, hizmet ve hizmetkar çemberini genişletmek ve İsrail'in karşı karşıya olduğu zorluklarla başa çıkabileceğinden emin olmak ve İsrail'in güvenliğine zarar veren bir yasayı yarın genel kurula getirmemektir.

Sağdan, soldan tüm parti liderlerine ve kamusal alandaki tüm güçlere çağrıda bulunuyorum. Sol, dindar ve laik, bu kampanyada benim arkamda birleşmeli. Seçimler için hepimizin birlikte hareket etmesi gerekiyor ve bunun sonunda Siyonist, ulusal bir birlik hükümeti kuracağız. 

Nereye gittiğimizi anlayan koalisyondaki tüm Knesset üyelerine çağrıda bulunuyorum: vicdanınızın emrine uyun. Savunma Bakanı Yoav'a kişisel olarak hitap etmek istiyorum, birbirimizi uzun yıllardır tanıyoruz. Aramızda gerginlikler vardı, sana her zaman saygı duydum ve seni takdir ettim. Bu zamanda sadece liderlik ve cesaret değil. Doğru olanı söylemek ama doğru olanı yapmaktır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir