• DOLAR 32.713
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2442.15
  • ...
Ensarullah 'Nuseyrat katliamına yanıt' diyerek vurdu, iki gemi alev alev yandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Füzenin isabet etmesiyle gemi alev alırken, çıkan yangın uzun çabaların ardından kontrol edilebildi. Gemiye fırlatılan ikinci füze ise denize düştü. Ambrey, saldırı sırasında kargo gemisinin çevresindeki küçük teknelerden de ateş açıldığı bilgisini verdi. Yine Aden Körfezi açıklarında gerçekleşen ikinci saldırı ise, kıyıya 112 kilometre mesafedeydi. Gemiye isabet eden bir mermi yangına neden oldu,

Yemen Silahlı Kuvvetleri'nden açıklamada ise şöyle denildi;

Filistin halkına yönelik zulme ve dün Gazze Şeridi'ndeki Nuseyrat kampının katledilmesine yanıt olarak,

Füze kuvveti, Kızıldeniz'deki İngiliz savaş gemisi HMS Diamond’a yönelik çok sayıda balistik füzeyle askeri operasyon gerçekleştirdi ve Allah'a şükür tam isabet sağladı.

Yemen silahlı kuvvetlerinin deniz kuvvetleri, füze kuvvetleri ve insansız hava kuvvetleri, işgal altındaki Filistin limanlarına erişimin yasaklanması kararını ihlal eden şirketlere ait iki gemiye karşı iki ortak askeri operasyon gerçekleştirdi.

Norderney gemisi Allah'ın izniyle doğrudan vurularak yangın çıktı ve MSC Tavvishi gemisi de Umman Denizi'nde tam isabetle vuruldu. İki operasyon çok sayıda deniz füzesi, balistik füze ve insansız hava aracıyla gerçekleştirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir