• DOLAR 32.981
  • EURO 35.374
  • ALTIN 2456.38
  • ...
Nusayrat katliamını Filistinli kılığına girip yaptılar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Müdürü İsmail es-Sevabite, Deyr el-Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi önünde düzenldiği basın toplantısında, işgal ordusunun dün 4 siyonist esirin kurtarıldığını açıkladığı yüzlerce Filistinlinin katliamıyla sonuçlanan Nusayrat'taki saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

İşgal ordusunun Nusayrat'taki saldırısında 64'ü çocuk, 57'si kadın olmak üzere 274 Filistinlinin şehit olduğu, 153'ü çocuk, 161'i kadın 698 Filistinlinin yaralandığını belirten Sevabite, "İşgalci İsrail ordusu, Nusayrat katliamını gerçekleştirmek için 2 sivil araç kullandı ve katliama katılan işgalci askerler yerinden edilmiş kişiler gibi kendilerini gizlediler." dedi.

Sevabite, işgal rejimi saldırısının büyüklüğüne işaret ederek, "İşgal ordusu, Nusayrat katliamı sırasında içinde insanların bulunduğu 89 evi ve bir binayı bombaladı." diye konuştu.

Ne olmuştu?

İşgal ordusu, dün Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki çeşitli noktalara saldırılar düzenlediğini ve iki farklı bölgede toplam 4 siyonist esirin canlı olarak kurtarıldığını duyurmuştu.

İşgal ordusunun dün Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı ve çeşitli bölgelere eş zamanlı şekilde kara, hava ve denizden yoğun şekilde düzenlediği saldırılarda 274 Filistinlinin katledildiği, 400'den fazla Filistinlinin yaralandığı bildirilmişti.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir