• DOLAR 32.745
  • EURO 35.493
  • ALTIN 2491.209
  • ...
İşgalciler, Nuseyrat katliamını "insani yardım" ve "yerinden edilmiş" kılıfına bürünerek yaptı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, işgalcilerin dün Nuseyrat kampında gerçekleştirdiği vahşi katliama ilişkin açıklama yaptı.

Ofisten yapılan açıklamaya göre işgalin dünkü Nuseyrat katliamında sivillere karşı işlediği suçlar sonucu şehit sayısı 64'ü çocuk, 57'si kadın ve 37'si yaşlı olmak üzere 274'e ulaşırken, yaralanan sayısı 153'ü çocuk, 161'i kadın ve 54'ü yaşlı olmak üzere 698'e ulaştı.

Katliama hazırlık

Saha raporları,  işgal ordusunun Nuseyrat katliamında iki sivil araç kullandığını bildirdi; ilki küçük bir sivil araba, ikincisi ise eşya, yatak takımı ve yardım taşıyan bir nakliye aracıydı. Medyada dolaşan video kliplerde de bu açıkça görülüyordu.

Ayrıca katliama katılan askerler, sivillere, çocuklara ve kadınlara yönelik korkunç bir katliam yapmayı planlamak amacıyla, sivil kıyafetli ve yerinden edilmiş kişiler gibi davrandılar.

Bu durum, aylar önce işgalcilerin Nuseyrat kampının kuzeyindeki Yeni Kamp alanında katliam yaptığı, işgal ordusunun sivil kıyafetli, tıbbi ve sağlık işaretleri taşıyan ambulanslarla Yeni Kamp'a baskın yaptığı ve 14 kişinin şehit olduğu daha önceki olaylarda da tekrarlanmıştı. Bu suç yöntemi, bu yöntemleri suç sayan tüm uluslararası yasaları tamamen ihlal etmektedir.

Saha raporları, işgal ordusunun, korkunç katliamın gerçekleştirildiği saatlerde Nuseyrat bölgesindeki 89 meskun evi ve konut binasını bombaladığını, birçok evin sakinlerinin başlarının üzerinden ve hiçbir uyarı yapılmadan bombalandığını bildirdi. Bu durum işgalin katliamı daha önceden planladığını gösteriyor. Bu kadar çok sayıda şehit ve yaralı, sivillere, çocuklara, kadınlara ve çevredekilere karşı işlenen soykırım suçunun bir parçasıdır.

Saha raporlarında, İsrail işgal ordusunun dörtten fazla bölge ve yönde onlarca savaş uçağı, Quadcopter drone, helikopter, casus ve istihbarat drone'ları ve tankların katılımıyla bu katliamı gerçekleştirdiği belirtildi.

Sivillere karşı kullanılan bu benzeri görülmemiş askeri kuvvet, Nuseyrat kampına ve merkez şehrin bölgelerine eş zamanlı olarak 250'den fazla baskın düzenledi.

Ofis, ayrıca işgal ordusunun bu menfur suçunda Filistin halkına düşman olan ülkelerin askerlerin kullanıldığına dair iddiaları henüz teyit etmediklerini bildirdi.

Ofis, "Aynı şekilde sivillere, yerinden edilmiş kişilere, çocuklara ve kadınlara yönelik bu vahşi katliamda yüzer limanın kullanıldığına ilişkin raporları da teyit etmedik, bu konuda bilgi elimize ulaştığında ve uygun zamanda duyuracağız." ifadelerini kullandı.

Dünya ülkelerine çağrı

Açıklamanın devamında bazı maddeler sıralayan Ofis, şunları kaydetti:

"Birincisi: Nuseyrat kampı katliamındaki 'israil' işgali suçunu güçlü bir şekilde kınadığımızı yineliyor; sivillere, yerinden edilmiş kişilere, çocuklara, kadınlara ve güvenli yerleşim yerlerine yönelik bu saldırıyı kınıyoruz ve tüm ülkelere çağrıda bulunuyoruz. Dünya ve uluslararası kuruluşlar, insanlığa karşı işlenen bu iğrenç suçu kınama çağrısında bulunsun.

İkincisi: Yüzlerce masum sivilin, çocuğun, kadının ve yerinden edilmiş kişinin kanının aktığı bu felaket suçtan tamamen 'israil' işgalini ve Amerikan yönetimini sorumlu tutuyoruz ve Amerikan yönetiminin işgale sivilleri, çocukları ve kadınları öldürmesi için mühimmat sağlamayı bırakmasını talep ediyoruz.

Üçüncüsü: Uluslararası camiaya ve tüm uluslararası kuruluşlara, bu vahşi saldırının durdurulması ve işgal ordusunun dokuzuncu aydır aralıksız sürdürdüğü soykırım suçunun durdurulması için işgale baskı yapmaya çağırıyoruz.

Dördüncüsü: İşgal altındaki Filistin'de işlenen tarihi soykırım suçu, Filistin halkımıza karşı yürütülen yok etme ve etnik temizlik ilkesiyle hareket edildiğini bir güneş gibi net şekilde ortaya koymaktadır." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir