• DOLAR 32.666
  • EURO 35.361
  • ALTIN 2477.995
  • ...
AYT sınavına giren öğrenciler: Matematik diğer sorulara göre daha zordu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

8 Haziran Cumartesi günü Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) saat 10.15'te gerçekleşti.  İkinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise bugün saat 10.15'te başladı.

AYT sınavına giren öğrenciler sınav sorularında matematik testinin kendilerini daha çok zorladığını belirterek İLKHA muhabirine duygularını paylaştılar.

"Zaman kaybettiren sorular vardı"

Yüz binin altında bir sıralama beklediğini dile getiren Enes Eren, "Önceki senelerden genel olarak daha kolaydı hem TYT hem AYT maksadında. Yine de zorlayıcı sorular vardı zaman kaybettiren. AYT sınavı TYT' ye göre beni daha çok zorluyor. AYT'de sayısal olarak iki dersimiz var, fen ve matematik. Matematik genelde daha zorlu oluyor. Sıralamada yüz binin altı beklentim var." diye konuştu

"AYT sınavı, TYT sınavına göre daha zordu"

Sınav'da zorlandığını ifade eden İbrahim Danış ise, "Sayısalcıyım, özellikle kimya bölümü ve matematikte de zor olan birçok soru vardı. Ben zorlandım. AYT sınavı, TYT sınavına göre daha zordu. Soru stilleri genel olarak kısaydı, uzun değildi. Ama işlem pratikliği isteyen sorular vardı. Matematik ve kimyada da daha çok ezbere dayalı sorular vardı, formül üzerineydi. Sınav beklentimden şu an emin değilim." dedi.

"Fen soruları da zorlayıcıydı ama matematik kadar değil"

Geçen yıllarda ki sınavlara kıyasla bu sene ki sınavın daha zor olduğuna değinen Şehmus Bayel, şunları kaydetti:

"Sınavım orta derece geçti, çok iyi de diyemem, çok kötü de diyemem. Matematik biraz zorlayıcıydı. Fen soruları da zorlayıcıydı ama matematik kadar değil. Biraz çözdüm ama sıkıntılıydı. TYT sınavının Türkçesi ile sosyali daha zordu. Matematiği kolaydı yapılırdı. Geçen sene ki denemelere kıyasla bu sene ki sınav daha zordu. 150-270 bin arası bir sıralama bekliyorum."

Sınavın üçüncü oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) bugün saat 15.45'te başlayacak. Adaylara 80 soru için 120 dakika süre verilecek. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir