• DOLAR 32.685
  • EURO 35.452
  • ALTIN 2501.531
  • ...
Gazze Sağlık Bakanlığı: Jeneratörlerin durması hasta ve yaralıların kesin ölümü demektir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki hastanelere elektrik jeneratörü sağlanması için uluslararası topluma ve onun uluslararası ve yardım kuruluşlarına acil imdat çağrısı yaptı.

Bakanlık, Gazze Şeridi'ndeki tek elektrik santralinin yıkılmasının ardından hastanelere 24 saat gerekli elektrik enerjisini sağlamak için 9 aydır elektrik jeneratörlerine güvendiklerini kaydetti.

Hastanelerdeki bazı elektrik jeneratörlerinin onarılması zor büyük teknik arızalara maruz kaldığını, diğerlerini ise acımasız işgal nedeniyle doğrudan yok edildiğini belirten Bakanlık, şunları kaydetti:

"Hastanelerde, kalan sağlık merkezlerinde ve ecza depolarında bulunan elektrik jeneratörlerinin bakımları için gerekli yedek parçaların girişinin engellenmesi nedeniyle bu jeneratörlerin durmasını bekliyoruz.

Elektrik jeneratörlerinin durdurulması, hasta ve yaralıların kesin ölümü ve Gazze Şeridi'nde sağlık hizmetinin tamamen sona ermesi anlamına geliyor.

İsrail işgal güçleri, Gazze'nin kuzeyindeki Şifa, Nasır, Endonezya ve Kemal Advan hastanelerindeki elektrik jeneratörlerini kasten imha ederek hizmet dışı bırakmayı amaçladı.

Aksa Şehitleri Hastanesi'nde ana jeneratörlerden birinin arızalanması ve insani felaket tehlikesi oluşturması nedeniyle halen tek jeneratör üzerinde çalışmaya devam ediliyor.

Sağlık Bakanlığı, israil işgalinin saldırılarının başlangıcından bu yana yeni jeneratör ve yedek parça temini amacıyla Uluslararası Kızılhaç Komitesi öncülüğünde uluslararası kuruluşlarla temaslarını sürdürüyor ancak uzlaşmazlık nedeniyle sonuç alamıyor." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir