• DOLAR 32.528
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2438.611
  • ...
AYT'ye giren öğrenciler sınavı değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YKS'de ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) bugün gerçekleştirildi. Adaylar, sözel, eşit ağırlık ve sayısal alanlarında ter döktü.

Hava sıcaklığının en az 40 dereceye ulaştığı Şanlıurfa'da Alan Yeterlilik Testi 'ne (AYT) giren adaylar, sınavla ilgili İLKHA mikrofonuna konuştular.

"Sınav soruları gayet idealdi"

Matematikte zorlandığını ifade eden Yunus Emre Doğan, "Sınavım güzel geçti. Sınav soruları gayet idealdi. Girdiğim sınavla TYT'yi düzeltme niyetine girdim. Bahsedilen konular çıkmıştı. Edebiyatta şiir bilgileri, edebi akımlar, halk ve divan edebiyatı, milli edebiyat çıkmıştı. Matematikte biraz zorlandım, fonksiyonlar sorulmuştu." dedi.

"AYT çok zordu"

İkra Şırak ise, AYT sorularının zor olduğunu, matematik ve sosyal bilgileri kolay olduğunu söyledi. 

"O kadar zor da değildi kolay da değildi"

Sınavının güzel geçtiğini belirten Abdussamed Aksoy, "Sınav orta dereceliydi. O kadar zor da değildi kolay da değildi. En çok zorlandığım ders fizikti. Klima vardı ama faydasını görmedik. Hem sıcaklıkla hem de sorularla yarıştık." ifadelerini kullandı.

"En çok coğrafyada harita sorusunda zorlandım"

Sözel alandan sınava girdiğini dile getiren Arda Balay, "Edebiyat beklediğimizden kolay geçti. Coğrafya sorularını biraz zorlamışlardı. Tarih dersi çok zor değildi. Felsefe de kolaydı. Din kültüründe birkaç bilgi sorusu dışında diğerleri kolaydı. En çok coğrafyada harita sorusunda zorlandım." dedi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir