• DOLAR 32.867
  • EURO 35.161
  • ALTIN 2430.399
  • ...
HÜDA PAR Milletvekili Dinç’ten Van YYÜ Gazze Çadırı'na ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi programa katılmak üzere Van'a gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Van YYÜ'de kurulan Gazze Dayanışma Çadırı'nı ziyaret etti. Burada öğrenci ve akademisyenlerle sohbet eden Dinç, yapılan çalışmaların Gazze dayanışması açısından anlamlı olduğunu vurguladı.

ABD'de başlayan kampüs gösterilerinin ardından Türkiye'deki birçok üniversitede olduğu gibi Van YYÜ'de de kampüs intifadası sloganıyla çadırlı eylem başladı. Bir ayı aşkın bir süredir Gazze Dayanışma Çadırı'nda nöbet tutan öğrenci toplulukları, düzenledikleri çeşitli etkinliklerle Filistin'deki soykırıma dikkat çekiyor.

HÜDA PAR Van İl Başkanlığı'ndan oluşan heyetle birlikte çadırı ziyaret eden Faruk Dinç, siyonizmin tüm dünyada kaybettiğini söyledi.

Dinç, "7 Ekim Aksa Tufanı'ndan sonra aslında siyonizm sadece Filistin'de değil Washington'da da kaybetti, Berlin'de de kaybetti, dünyanın dört bir yanında da kaybetmeye mahkum olacaktır. 7 Ekim Aksa Tufanı'ndan sonra gençlik uyanmaya başladı. Artık yeni bir dünya düzeni gerekiyor, dedi. Çünkü bugüne kadar BM, uluslararası hukuk, insan hakları ve kadın haklarından bahsedenlerin; sadece toplumu aldatmadan başka bir şey olmadıklarını herkes anladı. Bundan dolayı üniversitelerde, kampüslerde bir intifada hareketi başladı. Sadece İslam ülkelerinde değil özellikle Batı'da, Amerika'da belki çoğu öğrencilerimizin 15 Mayıs'ta mezuniyeti vardı ama buna rağmen Filistin'de çocuklar ölüyor, Filistin'de çocuklar katlediliyor, deyip çoğu belki okuldan da atıldılar ama bu hakikati dile getirmekten asla çekinmediler. Sadece öğrenciler değil aslında akademisyenler de bu konuda ciddi bir sorumluluk aldı, bir mesuliyet aldı ve Filistin'de yaşanan soykırımın sesi olmak adına her yerde seslerini yükselttiler." dedi.

"Her zaman her ortamda Gazze'yi gündemde tutalım"

Milletvekili Dinç, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Bizim ülkemizde de çoğu üniversitede çadırlar kuruldu. Bu çadırlarda Filistin bilinci, Kudüs bilinci oluşturulmaya çalışıldı. Bugün de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde gençlerle bir araya geldik. Buradaki gençlerimiz elhamdülillah artık Kudüs bilinciyle kuşanıyorlar ve Kudüs şuuruyla bu çadırlarda bekliyorlar. Buradan da şu çağrıda bulunuyoruz; tüm gençlerimiz, tüm üniversiteli gençlerimiz, liseli gençlerimiz, akademisyenlerimiz bu konuda sorumluluk alsınlar. Mesuliyet bilinciyle bu çadırlara destek versinler. Ve Filistin ile Kudüs ile ilgili nerede bir çalışma varsa onların yanında yer alsınlar. Çünkü Kudüslü Müslümanlar, Filistinli Müslümanlar bu konuda bizden destek istiyorlar. Her zaman her ortamda Gazze'yi gündemde tutalım ve tutmaya da devam edelim."

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren akademisyen ve öğrenciler de HÜDA PAR heyetine teşekkür etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir