• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
SON DAKİKA
Pakistan Dışişleri Bakanı Dar: İşgalci İsrail'in vahşetini durdurmak için birleşik cephe kurulmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar, Filistinliler için 1967 öncesi sınırlarında ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir vatan kurulması çağrısında bulunarak, "Filistin'deki kardeşlerimiz için ayağa kalkmalı ve İsrail'in insanlık dışı ve barbarca vahşetini durdurmak için birleşik bir cephe ortaya koymalıyız." dedi.

Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'daki Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen "Olağanüstü D-8 Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı"nda konuşan Dar, toplantı için Türkiye'ye ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a, Pakistan hükümeti ve halkı adına en içten teşekkürlerini sunmak istediğini dile getirdi.

Bugün Gazze'de yaşananların, hayal edilemeyecek boyutlarda, eşi benzeri görülmemiş bir trajedi olduğunu vurgulayan Dar, işgal güçleri tarafından 40 binden fazla Filistinlinin öldürüldüğünü, on binlercesinin de yaralandığını anlattı.

Dar, dünyanın, orantısız bir biçimde çok sayıda kadın ve çocukla birlikte sivillerin ayrım gözetmeksizin öldürülmesine tanık olduğunu, işgal güçlerinin, Filistinlilerin varlığını hedef almak için sistematik olarak hastaneleri ve hayati önem taşıyan altyapıları bombaladığına dikkati çekti.

İşgal rejimin hastanelere, sağlık kuruluşlarına önceden planlanmış şekilde saldırdığını belirten Dar, şöyle devam etti:

"İsrail'in aralıksız ve acımasız saldırganlığı, Filistin halkını yok etmeye yönelik apaçık bir girişimdir. Dünya, İsrail işgal güçlerinin, uluslararası hukuka dayalı dünya görüşünü ve Uluslararası Adalet Divanının emirlerini hiçe sayarak, çağımızın en büyük katliamlarından birisini yaptığına tanık oluyor. Bu vahşet karşısında sessiz kalmayı seçenleri tarih doğru olarak yargılamayacaktır."

İşgal rejimin açlığı ve kıtlığı savaş silahı olarak kullandığını aktaran Dar, Siyonist yerleşimcilerin yardım konvoylarına yönelik son saldırıları ve İşgal rejimin Refah Sınır Kapısı'nı ele geçirmesinin, sivilleri aç bırakma niyetiyle insani yardım malzemelerinin kasıtlı olarak engellenmesi anlamına geldiğini vurguladı.

İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir