• DOLAR 32.855
  • EURO 35.148
  • ALTIN 2428.73
  • ...
Biden ve Macron'dan katliamlara destek mesajı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Biden ve Macron, Elysee Sarayı'ndaki görüşmelerinin ardından ortak basın açıklaması yaptı.

İki işgal destekçisi başkan, siyonist rejimin Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki farklı noktalara düzenlediği ve 210 Filistinlinin katledildiği saldırılarda 4 siyonist esiri kurtarmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Macron ve Biden, 4 siyonist esirin kurtarılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Gazze'deki duruma ilişkin konuşan Macron, "9 ay çatışmanın ardından, Refah'taki durum ve aynı şekilde insani kayıp sayısı kabul edilemez." dedi.

Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik insani yardımların geçişi için "tüm noktaları açmamasını" eleştiren Macron, daha fazla insani yardımın bölgeye ulaştırılması için acil ateşkes çağrısı yaptı.

Gazze'deki esirlerin derhal serbest bırakılmasını isteyen Macron, "İsrail ordusu tarafından 4 İsrailli rehinenin kurtarılmasını memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.

Macron ayrıca savaşın bölgeye yayılmasını engellemek için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) tüm rolünü üstlenebilmesi gerektiğini ifade etti.

Biden ise Normandiya Çıkarması'nın 80'inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törenlere katılmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, Fransız-Amerikan tarihi tecrübesine şahitlik ettiği anları "etkileyici" olarak niteledi.

Biden, "sıcak karşılamalarından" dolayı Macron'a ve Fransız halkına teşekkür etti.

4 siyonist esirin kurtarılmasından memnuniyet duyduklarını dile getiren Biden, tüm esirlerin salıverilmesi için ve ateşkes sağlanana kadar çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir