• DOLAR 32.69
  • EURO 35.441
  • ALTIN 2478.076
  • ...
Afganistan konulu bölgesel toplantının ikinci turu Tahran'da yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran, Rusya, Çin ve Pakistan'dan temsilcilerin katıldığı toplantıya, davete olumlu yanıt vermeyen Afganistan İslam Emirliği katılmadı.

Toplantıda; İran Dışişleri Bakanlığı Güney Asya Dairesi Genel Müdürü Seyyid Resul Musavi, bölge ülkelerinin; Afganistan'ın barış, istikrar ve kalkınmasının sağlanmasında yapıcı rol oynadığını söyledi.

Musavi, bölgesel toplantılarda sorunların hatırlatılmasının yanı sıra çözümlerin ve bu sorunlardan çıkış yollarının da düşünülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Afganistan Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Zakir Celali, Afganistan İslam Emirliği'nin bölgesel toplantı davetini reddettiğini duyurdu.

Celali, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Afgan hükümetinin toplantı davetini reddettiğini kaydederek, Afganistan'a ilişkin toplantıların yeni mekanizmalar aracılığıyla değil, mevcut mekanizmalar aracılığıyla yapılmasından yana olduklarını belirtti.

Daha önce Rusya'nın Afganistan özel elçisi Zamir Kabulov, 3'üncü Doha Toplantısı gündeminin Tahran'daki temas grubu toplantısında da görüşüleceğini söylemişti.

Moskova Formatı toplantısı Tahran'da yapılırken, 25 ülkenin temsilcileri ile bazı uluslararası kurum ve kuruluşların temsilcilerinin Afganistan'daki durumu görüşmek üzere 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde Doha'da bir araya gelmesi planlanıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir