• DOLAR 32.682
  • EURO 35.423
  • ALTIN 2505.073
  • ...
Nuseyrat kampındaki katliama ilişkin açıklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

Gazze'deki Hükümet medya ofisi tarafından yayınlanan acil basın açıklaması:
Nuseyrat kampındaki  işgal katliamı sonucu şehit olanların sayısı 210 şehit ve 400'ü aşkın yaralıya ulaşırken, yaralılar Nuseyrat'taki El-Awda Hastanesi ve Deyre'deki El-Aksa Şehitleri Hastanesi olmak üzere iki hastaneye götürüldü.

Hükümetin medya ofisi, işgal ordusunun, Nuseyrat kampına benzeri görülmemiş vahşi bir saldırı düzenlediğini, sokaklarda onlarca şehit ve yaralının bulunduğunu aktardı.

Ofis, şgalin doğrudan sivilleri hedeflediğini, yerde, sokaklarda ve güvenli evlerin içinde yatan düzinelerce şehit ve yaralınun olduğunu, işgalin bombalaması ve saldırganlığı nedeniyle başta olmak üzere büyük bir yoğunluk yaşaşan ambulansların ve sivil savunmanın şehitlere ve yaralılara ulaşamadığını kaydetti.

Açıklamada işgal ordusunun onlarca savaş uçağı, Quadcopter uçak ve helikopter aracılığıyla eş zamanlı olarak tanklarla sözde "güvenli evleri" bombaladığı, bu durumun saldırının önceden tasarlandığının delili olduğu vurgulandı.

Ofis, merkez şehrin genelinde işgal saldırganlığının devam etmesi nedeniyle bir felaket durumun yaşandığını, işgal ordusunun sivillere, güvenlik güçlerine, çocuklara ve kadınlara karşı organize suç işlediğini vurguladı.

Hükümetin Medya Ofisi, Aksa Şehitleri Hastanesi'nin merkezdeki tek hastane olduğunu ve hastanenin sekiz aydır çalıştırdığı iki jeneratörden birinin arızalanmasının ardından şu anda tek jeneratörle çalıştığını belirtti.

Ofis, diğer jenaratörün de durması halinde gerçek bir felaketin yaşanacağını, bu durumda bir milyon kişinin bulunduğu bölgede sağlık hizmetinin verilemeyeceğini kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir