• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
TYT sınavına giren öğrenciler: "Sınav, geçen seneye göre daha zordu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlk oturum olan Temel Yeterlilik Testi, bugün saat 10.15'te başladı. Adaylara 120 soru için 165 dakika süre tanındı.

Sınava giren öğrenciler İLKHA' ya yaptıkları değerlendirmede sınavın beklediklerinden daha zor geçtiğini kaydetti.

"Aynı zamanda sınava hazırlanıp okula gittiğim için biraz zorlandım"

Mehmet Akçabağ

Sınava hazırlık sürecinde okul ile beraber sınava hazırlık yapmanın, kendisini sınava hazırlanma konusunda zorladığını belirten Mehmet Akçabağ, "Türkçe beklediğime göre daha kolaydı, felsefe yani sosyal kısmı bayağı zordu. Fen kısmı kolaydı, matematik zordu, diğerleri bunlara göre daha kolaydı. Yarınki sınava da gireceğim. Aynı zamanda sınava hazırlanıp okula gittiğim için de biraz zorlandım." diye konuştu.

"TYT Matematik -Türkçe zordu"

Arda Şeklidenk

TYT sorularında Matematik ve Türkçede zorlandığını ifade eden Arda Şeklidenk, "Sınav  zor geçti vazgeçmeyeceğimi de biliyorum yine de sınava girmek istedim. Yarın AYT' ye girilecek bugün TYT' ye girdik.  TYT matematik zordu Türkçe zordu onun haricinde diğerleri kolaydı. AYT' ye de girip 4 yıllık bir üniversite düşünüyorum. Sınav öncesi hazırlandım iyi geçse de geçmese de sonuna kadar çabalayacağım vazgeçmeyeceğim. Önceki senelerin denemelerini çözdüğümde daha zordu bu sene daha kolaydı." dedi.

"Sınav soruları bilgi üzerine olmuş"

Asiye Dinçer

TYT sınavının, girmiş olduğu demelerden daha kolay olduğunu dile getiren Asiye Dinçer, "Sınav ortaydı, normal denemelerden daha kolaydı, iyi geçti. Türkçeyi full yaptık zaten, matematik biraz sıkıntılı geçti. Bu sınav önceki denemeleri çözdüğümde görmüş olduğum Türkçe sorularına göre daha basit sorular olmuş. Sınav bilgi üzerine olmuş. Alacağım puanın beklentimin üzerinde olacağını düşünüyorum." diye ifade etti.

"Geçen seneye göre bir tık daha zorlayıcıydı"

Muhammed Büyük

Sınavın genel olarak kolay geçtiğini ve Uluslararası İlişkiler ve Ticaret okumak istediğini söyleyen Muhammed Büyük, "Sınav benim açımdan genel olarak o kadar da zor değildi. Matematik biraz zorladı, onun dışında iyiydi. Geçen seneye göre bir tık daha zorlayıcıydı AYT sınavına da girmeyi düşünüyorum. Uluslararası ilişkiler ve ticaret düşünüyorum duruma göre bakacağız." sözlerine yer verdi.

"Matematik süre kaybettirdi"

Halil Aydın

Matematik sorularının sınav boyunca süre kaybettirdiğine değinen Halil Aydın, "Genel itibarıyla sınavım iyiydi. Bir tek matematik süre kaybettirdi fizik de zordu. Türkçe olması gerektiği gibiydi. Denemelerde çözdüğümüz soruların bazılarıyla benzer bazılarından ise daha kolay çıktı sorular. Sınavdan beklentim çok yüksek değil orta derece. " ifadelerini kullandı.

"Sınav denemelere göre daha iyiydi"

Melissu Kardeşler

Sınavın zorlayıcı olmasına rağmen güzel geçtiğine dikkat çeken Melissu Kardeşler, "Biraz zorlayıcı sınavda ama güzel geçti. Uzun sorular da vardı kısa sorular da vardı eşitti bence. Denemelere göre daha iyiydi. AYT'ye girmeyi de düşünüyorum ve beden eğitimi öğretmenliği düşünüyorum." şeklinde konuştu

"Sınavın zorluğundan dolayı olmuyor bir mesleğe gireceğim"

Bilal Kaynak

Geçen sene'ye göre sınavda hedeflerinin düştüğünü ve bir mesleğe gireceğini belirterek sınavın zorluğundan dolayı umudunun kalmadığını ifade eden Bilal Kaynak, "Sınav geçen seneye göre bayağı zordu önümüze bakacağız bir meslek düşünüyorum. Beklentim geçen seneye göre daha düşük geçen sene belirli bir planım vardı bu sene tamamen hayallerim yıkıldı. Sınavın zorluğundan dolayı çalışsak da olmuyor bir mesleğe girip artık çalışacağız. Umudum şu an için olumsuz." diyerek duygularını aktardı.

"Geçen seneye göre bu sene daha zordu"

Emre Kurt

Sınavın geçen senelere kıyasla daha zor olduğuna değinen Emre Kurt, şunları söyledi:

"TYT sınavım iyi geçti çok kötü de değil seçici sorular vardı. Türkçe ve matematikte de biraz zorlandım. Uzun ve kısa sorular da vardı. AYT sınavına girmeyi de düşünüyorum. İşletme bölümü düşünüyorum. Geçen seneye göre bu sene daha zordu."

YKS maratonunda ikinci oturum ise yarın gerçekleştirilecek. Alan Yeterlilik Testi (AYT) saat 10.15'te başlayacak. Adaylara toplam 160 soru yöneltilecek ve 180 dakika süre tanınacak.

Sınavın üçüncü oturumu da yine yarın yapılacak. Yabancı Dil Testi (YDT) saat 15.45'te başlayacak. Adaylara 80 soru için 120 dakika süre verilecek.

Adaylar, sınava girerken sınav giriş belgeleri ile fotoğraflı kimlik kartlarını yanlarında bulundurmak zorunda olacak.

Sınav sonuçları 17 Temmuz'da ilan edilecek. Adaylar sınav sonuçlarına ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişebilecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir