• DOLAR 32.533
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2437.115
  • ...
YKS'ye giren öğrenciler soruların zorluğundan yakındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Malatya'da da öğrenciler YKS'de ter döktü. Sınav çıkışı İLKHA mikrofonuna değerlendirmelerde bulunan adaylar, sınavın kendilerini zorladığını belirttiler.

Bir yıldır çalıştığını söyleyen öğrencilerden Musa Sever, "Sınav iyiydi. Hayırlısı herkesin istediği gibi olsun inşallah. Yaklaşık bir senedir çalışıyoruz. Sorular geçen yıla göre iyiydi. Matematik biraz zorladı. Başka sıkıntı yoktu." dedi.

Sınavın güzel geçtiğini belirten Amine Andinç, "Sınav çok güzel geçti. Türkçe çok kolaydı. Matematik biraz zorladı ama o da kolaydı. Şu an çok mutluyum. Doktorluk istiyorum inşallah. İki yıldır çalışıyorum. Sınava ikinci girişim." ifadesini kullandı.

Üniversite okuduğu için öylesine sınava girdiği i belirten Mert Kahraman, sınavın zor olmadığını belirtti.

Hedefinin olmadığını, sınava ciddi anlamda hazırlanmadığını dile getiren Kerem Karakurt, çalışanlar için soruların gayet kolay olduğunu söyledi.

Zeynep Yallıeep, "Hedefim iki yıllık sağlık. Sorular ne çok zor ne de basitti. Yani normaldi benim için. Çok aşırı çalıştım diyemem ama bu yıl giderim diye düşünüyorum. Matematikte zorlandığım sorular vardı. Bir de felsefede vardı. Zorlandığım sorular da vardı." diye konuştu.

Üniversite okuduğu için kendini denemek için sınava girdiğini belirten Betül Karadeniz ise, bu yıl Sosyal Bilgisi sorularının zor olduğunu söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir