• DOLAR 32.749
  • EURO 35.28
  • ALTIN 2447.992
  • ...
Mardin’de TYT sınavına giren öğrenciler, sınavın kolay geçtiğini belirttiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Hatuniye Mehmet Edip Fatma Yüksel Lisesi’nde YKS'nin ilk oturumu olan TYT sınavına giren adaylar içerde ter dökerken, aileler de okul bahçelerinde büyük bir heyecanla çocuklarını bekledi. 

Sözel derslerinin geçen seneye göre daha basitleştirildiğini belirten adaylar, matematik ise biraz daha zor olduğunu, bazı adayların ise matematiğin basit sorulduğunu kaydetti. Sınavda verilen süre sıkıntısının da oluşmadığını ifade eden adaylar, heyecanla sonuçların istedikleri gibi çıkmasını bekliyor. 

“Paragraf uzunluğu geçen seneye göre bu yıl daha güzel, kısa ve anlaşılırdı”

Üçüncü kez YKS'ye katılan Mustafa Tanrıkulu, sözel derslerinin geçen yıla göre zor olduğunu, sayılsal derslerin ise kolay sorulduğunu belirterek, “YKS’ye üçüncü kez katılıyorum. Türkçe dersi geçen seneye göre biraz zor, ancak Sosyal Bilgiler dersi kolaydı. Matematik ise biraz zor geçti. Türkçe dersinde paragraf uzunluğu geçen seneye göre bu yıl daha güzel, kısa ve anlaşılırdı. Sınav boyunca süre konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Sözel derslerine ağırlık verdiğimden o dersleri toplam 2 saate kadar yapmaya çalıştım. Toplam 66 tane soru çözdüm. Bölüm olarak beklentim Türkçe öğretmeni olmak. Yarın AYT sınavına da katılıp inşallah herhangi bir sorun çıkmazsa iyi bir puan alabilirim. Eğer bu yıl da istediğim bir puan elde edemezsem, mecburen bir yıl daha çalışacağım.” dedi.

“Türkçe ve Sosyal Bilgiler dersi biraz zordu”

Sınav sürecinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadığına dikkat çeken Gökdeniz Men, “Bu yıl üçüncü kez sınava girdim. Sınav genel olarak iyidi. Geçen yıl gibi kolay geçti. Son 3 yıldır matematik ve Fen Bilgisi dersini kolay soruyorlar. Türkçe ve Sosyal Bilgiler dersini ise zor yapıyorlar. Türkçe ve Sosyal Bilgiler dersi soruları zaman alıcıydı, matematik ile Fen Bilgileri dersi çalışana zor değildi. Sınavda verilen süre kısmen yetti. Türkçe fazla zaman almasaydı süre daha fazla da yetecekti. Paragraf soruları uzun sorulduğundan insanın zihnini yorduğu için dikkatli odaklanamıyordum. Matematik 3 yıldır kolay soruluyor. Bu sınavdan beklentim 70 nettir inşallah. Hedefim ise diş hekimliği inşallah ama olmayabilir.” ifadelerini kaydetti.

“İnşallah herkesin hedefi gerçekleşir”

2021 yılından beri matematik dersinin kolaylaştırmaya gidildiğini aktaran Ahmet Cemil Paşaoğlu, "Sözel dersleri noktasında biraz zorlandım. Ancak sayılsal dersler hususunda zorlanmadım. Sınava girecek olan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. İnşallah yarınki AYT oturumunu daha iyi yapacağız. Sınava bu yıl üçüncü girişim. Geçen seneye oranla sözel dersleri hariç diğer dersler aynı seviyede soruluyor. Sözel dersleri gittikçe daha da zor çıkıyor. 2021 yılından sonra matematik dersini kolaylaştırmaya gidildi. Hala aynı seviyede gidiyor. Toplam 36 soru çözdüm. Süre hususunda sorun yaşamadım. İnşallah herkesin ve benim de hedefim gerçekleşir.” ifadelerine yer verdi.

Sınavın iyi geçtiğini ancak geçen sene daha iyi yönde olduğunu ifade eden İbrahim Taş ise, “Bu yıl sorular o kadar da zor değil, kolaydı. Benim için sınav iyi geçti. Ancak matematik dersi zordu. Sınava 3’üncü kez katılıyorum. Geçen seneye göre biraz daha zordu. Süre sıkıntımız olmadı. Türkçe ve Sosyal Bilgileri dersi bayağı kolaydı.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir