• DOLAR 32.722
  • EURO 35.473
  • ALTIN 2496.89
  • ...
4 Afganistan yetkilisinin seyahat yasağı geçici olarak kaldırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Yaptırımlar Komitesi, Afganistan İslam Emirliği'nin 4 üst düzey yetkilisinin Hac ibadetini yerine getirebilmeleri için Suudi Arabistan'a yapacakları seyahat için yurtdışı yasağından muafiyetin geçici olarak onayladığını açıkladı.

Muafiyetler, Siyasi İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdulkebir'in, İçişleri Bakanı Siraceddin Hakkani'nin, Hac Bakanı Nur Muhammed Saqib'in ve İstihbarat Genel Müdürü Abdul-Haq Wassiq'in Hac ibadetini yapmak üzere Suudi Arabistan'a gidip Mekke şehrini ziyaret etmesini kapsıyor.

24 Afganistan İslam Emirliği yetkilisinin adı Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve ABD'nin kara listesinde yer alıyor.

Afganistan İslam Emirliği, yetkililerine yönelik bu yaptırımların kaldırılması yönünde defalarca çağrıda bulundu ancak son iki buçuk yılda listede yer alan isimler çıkarılmadığı gibi yeni isimler listeye eklendi.

Bakan Hakkani'nin yasağın kalkmasından önce Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret ettiği ve Muhammed bin Zayed Al-Nahyan'ın da aralarında bulunduğu BAE yetkilileriyle görüştüğü öğrenildi.

Seyahat yasağının kaldırılmasına ilişkin kararın açıklanmasından sonra İçişleri Bakanı Siraceddin Hakkani'nin Hac yapmak üzere Suudi Arabistan'a gittiği açıklandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir