• DOLAR 32.856
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2429.649
  • ...
İran: Bahreyn'in ilişkileri yeniden başlatma talebini memnuniyetle karşılıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İranlı medya kuruluşları, İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Siyasi İşler Başkanı Cemşidi'nin yaptığı açıklamaya dayanarak Bahreynli yetkililerin iki ülke arasında yıllarca süren gerilimin ardından İran'la ilişkileri yeniden kurmaya açık olduklarını belirtti.

Geçtiğimiz ay Moskova'ya bir ziyaret gerçekleştiren Bahreyn Kralı Hamad bin İsa El Halife, ülkesinin İran ile ilişkilerini geliştirmek istediğini söyledi. Resmi Bahreyn Haber Ajansı'nın aktardığına göre Hamad, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden başlamasını ertelemek için hiçbir neden olmadığını belirtti.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasır Kenani Bahreyn Kralı'nın açıklamalarını memnuniyetle karşılayarak "Bu açıklamalar bizim de ilgimizi çekecektir" dedi.

Kenani ayrıca Bahreyn'e, İran'ın merhum Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve İran eski Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın bir helikopter kazasında hayatını kaybetmesi ve Dışişleri Bakanı Abdüllatif bin Raşid ez-Zeyani'nin Tahran'daki taziye törenine katılması dolayısıyla gönderdiği taziye mesajları için teşekkür etti.

Ocak 2016'da Bahreyn, Tahran'ın içişlerine karıştığı suçlamalarının ardından İran'la diplomatik ilişkilerini kesmişti.

Bahreyn'den hemen sonra ilişiklerini kesen Suudi Arabistan, yedi yıllık bir ayrılığın ardından 10 Mart 2023'te Çin'in arabuluculuğuyla İran ile ilişkilerini yeniden başlatmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir