• DOLAR 32.544
  • EURO 35.244
  • ALTIN 2468.57
  • ...
Şanlıurfa'da kuduz riskinden dolayı bir mahalle karantinaya alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başıboş sokak köpeklerin bir vatandaşı ısırması ve sokak köpeklerine yönelik şikayetlerin artması sonucu mahalledeki köpekler üzerinde testler yapıldı.

Yapılan testler doğrultusunda bahse konu olan köpeğin testi pozitif çıktı. Tarım İl Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü koordinesinde Batıkent Mahallesi karantina bölgesi olarak ilan edildi.

Karantina bölgesindeki köpeklerin veteriner eşliğinde toplanması ve rehabilitasyon merkezine götürülmesi konusunda çalışma başlatıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Batıkent Mahallemizde başıboş bir sokak köpeği tarafından ısırılan vatandaşımızın ihbarıyla başlayan ve sonrasında yapılan kontrollerde bahse konu olan köpeğin kuduz testinin pozitif çıkmasıyla Tarım İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü koordinesinde alan karantina bölgesi olarak ilan edilmiştir. Karantina bölgesinde veteriner eşliğinde toplanan sokak hayvanları Rehabilitasyon Merkezlerimize getirilerek özel alanlara alınmıştır. Karantina sürelerinin tamamlanmasıyla kısırlaştırma ve rehabilite süreçleri başlatılacaktır. Bize emanet edilen canlarımızın sağlığı için her an müdahaleye ve her türlü göreve hazırız. Haliliye ilçesi Bakımlı Mahallemizde yer alan Şanlıurfa Hayvan Rehabilitasyon Merkezimiz, hayvanların akıbetini merak eden tüm hayvanseverlerin ziyaretine açıktır." açıklamasında bulundu." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir