• DOLAR 32.539
  • EURO 35.186
  • ALTIN 2467.258
  • ...
Hamas'tan ''kara liste'' mesajı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Rişk, Birleşmiş Milletlerin (BM), işgal ordusunu "çatışma bölgelerinde çocuklara zarar veren" ülkelerin olduğu kara listeye almasının ardından Telegram hesabından yazılı açıklamada bulundu.

"Binyamin Netanyahu , ordu ve hükümetin, İsrail'in'' kara listeye alınmasından ötürü bir kez daha korkuya kapıldığını dile getiren Rişk, "İsrail artık istenmeyen ve uluslararası mahkemelerde kovuşturulan bir varlık haline geldi." ifadesini kullandı.

işgal rejiminin, 6 Haziran'da En-Nuseyrat Mülteci Kampında Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) ait bir okula düzenlediği saldırıya da değinen Rişk, bu saldırının, kasıtlı olarak gerçekleştirilmiş bir soykırım ve etnik temizlik suçu olduğunu vurguladı.

İşgal rejiminin, söz konusu okulda direnişçilerin olduğu yönündeki iddialarının da "gülünç bir yalan" olduğunu kaydeden Rişk, hiçbir şeyin masum sivillerin katledilmesini haklı gösteremeyeceğini belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir