• DOLAR 32.647
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2450.472
  • ...
Sudan'da, HDK bombardımanında 40 sivil hayatını kaybetti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDK tarafından Ümmü Derman'ın kuzeyindeki Kereri bölgesine yapılan ağır topçu ve roket atışlarında, en az 40 sivilin hayatını kaybettiği, 50 sivilin de yaralandığı belirtildi.

Geçtiğimiz birkaç hafta içinde HDK, Ümmü Derman'ın kuzeyindeki kalabalık mahalleleri hedef alan saldırılarını arttırarak çok sayıda sivil Katliamı yaptı.

Kereri, tamamen ordunun kontrolü altında ve ordunun Genel Komutanlığını desteklemek üzere Mobil Komutanlık olarak bilinen birime ev sahipliği yapıyor.

Başta Hartum'un çeşitli bölgelerindeki HDK mevzilerini bombalayan savaş uçaklarının çoğunun kalktığı Vadi Seyidna askeri üssü olmak üzere bölgedeki bir dizi askeri karargâhın yanı sıra 9. Hava İndirme Tümen Komutanlığı, Askeri Kolej ve Hartum eyaletini yöneten yetkililer de Kereri de bulunuyor.

Kereri Direniş Komiteleri Koordinasyonu tarafından yapılan açıklamada "HDK terörist milisleri tarafından gerçekleştirilen topçu bombardımanında ilk belirlemelere göre en az 40 sivil hayatını kaybetti, 50'den fazla kişi de yaralandı" denildi. (İlkha)

Bu haberler de ilginizi çekebilir