• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Meclis`e Başörtülü Girecek Vekil Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Meclis`e başörtüsü ile girme kararına ilişkin, "Hac ziyaretim sırasında o manevi atmosferi aldıktan sonra, Peygamberlerimizin izini orada gördükten, Hz. Muhammed`in evinin hemen kenarında namaz kılma fırsatı bulduktan ve Allah`ın `evim` dediği mekanı ziyaret ettikten sonra, başörtüsünü çıkarmak benim için gerçekten çok ağır olacaktı" dedi.

`ALLAH İNŞALLAH ARZU EDEN HERKESE NASİP ETSİN`

Eşi ve çocuğuyla birlikte Mevlana Müzesi`ni ziyaret eden Samancı, Türkiye`ye döndükten sonra gerek Meclis`teki şartlar olsun, gerek mevzuat olsun, gerek iç tüzük olsun herhangi bir sıkıntı olmadığını düşündük ve bu şekilde irademizi ortaya koyduk. Bundan sonra da inşallah Meclis çalışmalarına başörtülü şekilde devam etmeye karar verdik."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın başörtüsü ile Meclis`e girmek isteyenlerin arkasında duracağını beyan ettiğini anımsatan Samancı, Başbakan`ın bu konudaki desteğinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

`ALLAH`A ŞÜKÜRLER OLSUN BUGÜNLERİ DE GÖRDÜK`

Samancı, şöyle devam etti: "Kadınlarımız, kızlarımız inançlarının gereğini yerine getiremediler, yaşamlarına yansıtamadılar. Daha önce Meclis`te Merve Kavakçı olayı yaşanmıştı. Yemin etmesine dahi fırsat verilmedi. Meclis`te bulunma fırsatı bulamamıştı, ama şimdi Türkiye çok değişti.."

ALLAH`IN EMRİ OLARAK TAKIYORUZ

Samancı, "Yüzde 99`un `Müslümanım` dediği bir ülkede başörtüsünün kesinlikle olağanüstü bir olay gibi algılanmaması gerekiyor. Biz sadece inancımızın gereği olarak bunu yaşamımıza yansıtıyoruz ve Allah`ın emri olarak da başörtümüzü takıyoruz." dedi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir