• DOLAR 32.761
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2445.003
  • ...
"Siyonist Hareketler ve Filistin Meselesi" milli eğitim müfredatına eklendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuyla ilgili Kudüs Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı M. Yasir Yanılmaz, yazılı açıklama yaptı.

Yanılmaz, "Bilindiği üzere en son 2018 yılında güncellenen milli eğitim müfredatı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adıyla yenilendi. Müfredatın yapılanma sürecinde vatandaşlardan, çeşitli sivil toplum kuruluşlarından ve ilgili kurum ve kuruluşlardan da görüş alınmış ve değerlendirilmiştir. Bu bağlamda Kudüs Üniversitesi Vakfı’nın ilgili birimleri, yapmış oldukları çalıştay sonucu hazırladığı rapor ile siyonizm ve Filistin meselesinin, düzenlenmekte olan öğretim programlarına eklenmesi hususunda Milli Eğitim Bakanlığı’na sunum yapmış, bu sunumda belirtilen görüş ve raporlamalardan olumlu dönüş alınmıştır." ifadelerine yer verdi.

Vakıflarının teklifiyle milli eğitim müfredatına 'Siyonist Hareket ve Filistin Meselesi'nin eklendiğini aktaran Yanılmaz, "Kudüs Üniversitesi Vakfı’nın teklifiyle; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından güncellenen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli 12. Sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Öğretim Programı kapsamında, Öğrenme ve Öğretme Yaşantıları/Uygulamaları kazanımına bağlı olarak 'Siyonist Hareketler ve Filistin Meselesi' milli eğitim müfredatına eklenmiştir." şeklinde belirtti.

Son olarak Yanılmaz, "Hassasiyetlerinden dolayı Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin ve Bakan yardımcılarının şahsında Milli Eğitim Bakanlığı’na ve rapor hazırlama sürecinde yoğun gayret ve hassasiyet gösteren Kudüs Üniversitesi Vakfı Akademik Danışma Kurulu üyesi akademisyenlerimize, ilgili komisyon başkanlarımıza ve tüm üyelerimize teşekkür ederiz. Daha nitelikli ve bilinçli bir neslin yetişmesine imkan sağlayacak olan 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredatı' milletimize hayırlı olsun." temennisinde bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir