• DOLAR 32.906
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2455.058
  • ...
AK Parti'den CHP'ye Tel Aviv tepkisi: Açık çağrımızdır! Derhal son verin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MEHMET BOZDAŞ - AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İzmir ile Tel-Aviv arasındaki "kardeş şehir" kararının kaldırılması ve Gazze'nin tüm ilçelerce "kardeş şehir" ilan edilmesi için AK Parti grubu olarak teklif sunacaklarını açıkladı. Saygılı, işgal rejiminin Gazze'deki soykırımlarına tepki göstererek, İzmir'in Gazze halkının yanında olduğunu vurguladı.

"SAFSATAYA ACİLEN SON VERİLMELİDİR"

Saygılı, İzmir'in geçmişte Tel-Aviv ile kardeş şehir ilan edilmesinin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. "İzmir, masum sivilleri ve günahsız yavruları katleden bir devletin ya da şehrin kardeşi olamaz, olmamalıdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tel-Aviv ile kardeş şehir ilan etmiş olması yeniden ele alınmalı ve bu kağıt üzerinde anlam ifade eden safsataya acilen son verilmelidir" dedi.

'BU AYIBI ÜZERİNİZDE TARİHİ BİR UTANÇ OLARAK TAŞIMAYA SON VERİN'

Saygılı, İzmir'in Gazze halkının mücadelesinin yanında olduğunu ifade ederek, "İzmir'in yanı, hamile kadınların, yaşlı sivillerin sığındığı kamplara gece yarısı ölüm bombaları kusan katillerin safı değildir. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve yöneticilerine kamuoyu önünde çağrımı yapmak istiyorum, bu ayıbı üzerinizde tarihi bir utanç olarak taşımaya son veriniz" dedi.

İZMİR İLE GAZZE'NİN KARDEŞ ŞEHİR İLAN EDİLMESİ TEKLİFİ

Saygılı, ilk Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında İzmir ile Tel-Aviv arasındaki kardeşlik kararının sona erdirilmesi ve Gazze'nin tüm ilçelerce "kardeş şehir" ilan edilmesi için AK Parti grubu olarak teklif sunacaklarını belirtti.

"AÇIK ÇAĞRIMIZDIR"

AK Parti İzmir hesabından yapılan paylaşımda ise "İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne açık çağrımızdır: Tel Aviv ile olan kardeş belediye protokolünü iptal edin!" ifadeleri kullanıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir