• DOLAR 32.585
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2440.166
  • ...
Üniversite Öğrencileri: Gazze'de yaşanan insanlık dışı saldırılara sessiz kalınmaması gerekir!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya Turgut Özal Üniversitesi öğrencileri, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana işgalci siyonist rejimin yaptığı soykırıma tepki göstermek amacıyla üniversite bahçesinde basın açıklaması düzenledi.

Kitle adına basın açıklamasını okuyan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü 2'inci Sınıf Öğrencisi Zülal Şengül, işgalci siyonist rejimin dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği soykırımı şiddetle kınadıklarını ifade etti.

"Gazze'de yaşanan insanlık dışı saldırılara sessiz kalınmaması gerekir!"

Şengül, "Malatya Turgut Özal Üniversitesi öğrencileri olarak 7 Ekim'den bu yana Filistin'e acımasız ve insanlık dışı saldırılarda bulunan israilin dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği soykırımı şiddetle kınıyoruz. israil, uluslararası hukuku ahlaki ve insani değerleri hiçe sayarak masum insanları hedef almaktadır. Binlerce insanın hayatını kaybettiği bu saldırıların yanında en temel ihtiyaçlarına erişimlerinin engellenmesi, insani yardımların kesilmesi, sivil yerleşimlerin hastane ve eğitim kurumlarının bombalanması gibi saldırılar kabul edilemez bir insanlık suçudur. Yaşanan katliamı şiddetle kınarken, Filistin halkı için adalet çağrısında bulunuyoruz. Gazze'de gidecek güvenli bölge olmadığından masum çocukların sivil halkın temel insan haklarına saygı gösterilmesine ve yaşamlarının bir an önce güvence altına alınmasını talep ediyoruz. Gazze'de yaşanan insanlık dışı saldırılara sessiz kalınmaması gerektiğine inanarak uluslararası kamuoyunu bölgede kalıcı barışın sağlanması adına adımları atmaya davet ediyoruz. Bu seslenişimizde insan haklarına ve adalete olan inancımızı vurgulayarak Filistin'de yaşanan trajedinin bir an önce son bulmasını umuyoruz. Unutmayalım ki dünya barışı ve insan hakları hepimizin sorumluluğundadır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir