• DOLAR 32.648
  • EURO 35.393
  • ALTIN 2477.076
  • ...
Diyarbakır'da Genç Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen'in yarışma ödül töreni düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genç Memur-Sen'in düzenlediği "Bir Bilenle Bilge Nesil Kompozisyon Yarışması"nda dereceye giren öğrenci ve danışman öğretmenleri ile "Gazze Kardeşlik Futbol Turnuvası"nda dereceye giren okul takımlarına ve hocalarına madalyon ve kupaları; kurum, siyasi parti ve STK temsilcileri tarafından takdim edildi.

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Öğretmen evi konferans salonunda düzenlenen program Bağlar ilçe Kaymakamı İsmail Pendik, siyasi partilerden HÜDA PAR İl Başkanı Zeynulabidin Gülsever'in yanı sıra Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi ve AK Parti il başkanları ile STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Cebrail Dedeoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda selamlama konuşmasını Genç Memur-Sen Diyarbakır Başkanı Ercan Dervişoğlu yaptı. Dervişoğlu'nun selamlama konuşmasından sonra Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın manevi özelliğine ve oradaki direnişe dikkat çeken bir konuşma yaptı.

"Kudüs bir bilinç, hafıza ve dünyanın tek özgür kalmış ruhunun bulunduğu bir mekandır"

Tüm yarışmalarının merkezinde Gazze, Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün olduğunun altını çizen Tekdemir, "Yıllardır Kudüs'ü turistik ve kültürel bir figüre indirgemeye, onu sadece fotoğrafın imajı ve görüntülü malzemesine dönüştürmeye çalıştılar. Oysa Kudüs bir bilinç, hafıza ve dünyanın tek özgür kalmış ruhunun bulunduğu bir mekandı." dedi.

Gazze işgalinin sıradan bir işgal olmadığını vurgulayan Tekdemir, "israil orada bir katliam siyaseti güdüyor, kardeşlerimizi katlediyor. Öyle bir katliam ki tarih boyunca benzeri yok. Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın murabıtları aslında sadece oradaki mücadeleyi korumuş olmuyor, insanlığın ve Müslümanlığın vicdanını iade etmek için kanlarıyla ve evlatlarıyla ayrı bir mücadele ediyorlar. Dolayısıyla yarışmalarımız da buna hizmet ediyor." ifadelerini kullandı.

"Tevhid farz, ihtilaf caiz, tefrika haramdır"

Tekdemir'in konuşmasının ardından katılımcılara hitapta bulunan Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, Gazze'de devam eden mücadelenin ümmeti bir araya getirmesi yönüyle büyük bir zafer olduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Bizleri burada bir araya getiren amaç zalime ve zulme karşı bir duruş sergilemektir. Bizler dinlerin düşmanı değil, düşmanlığımız zulmedir. Lakin israilde hüküm süren siyonizm, bugün büyük bir zulüm göstermektedir ve bizler buradan onu kınıyoruz, oradaki kardeşlerimize dua ediyoruz. Rabbim onları bu zulümden kurtarsın."

Pendik, "Bugün Gazze, siyonist hegemonyasını kırmakla kalmıyor, İslam ümmetini de birleştiriyor. Gazze'deki kardeşlerimizin duruşu başlı başına bir fetih ve zaferdir. Zafer sadece savaşı kazanmak değildir. Hudeybiye anlaşmasında olduğu gibi bazen nefisimize ağır gelip sonuçları itibariyle insanların gönlünü kazandıran, İslam'a ısındıran sonuçlar da birer zaferdir. Bu manada Rabbimden bu zaferin, duruşun İslam ümmetini birleştirmesine vesile kılmasını diliyorum. Tevhid farz, ihtilaf caiz, tefrika haramdır." şeklinde konuştu.

Yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara ödül takdimiyle devam eden program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir