• DOLAR 32.529
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2453.245
  • ...
İİT heyeti Myanmar`a gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Myanmar`da Müslümanlara yapılan şiddetle ilgili olarak 6 üye ülke dışışleri bakanıyla Myanmar`a gideceklerini bildirdi.

İhsanoğlu, BM Güvenlik Konseyi`nde (BMGK) yapılan özel toplantıda İİT`yle ilgili kabul edilen `başkanlık açıklaması`nın ardından Genel Sekreteri olarak gerçekleştirdiği BM temasları hakkında açıklamalarda bulundu.

İhsanoğlu, kasım ayı ortalarına doğru yaklaşık 2 hafta sonra, Rohingya`daki Müslümanların kendi yurtlarında vatandaşlık haklarını dile getirmek konusu başta olmak üzere, Myanmar`a 6 üye ülke bakanıyla bir ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı.

BMGK İLE İŞBİRLİĞİ
BMGK`nın kabul ettiği başkanlık açıklamasına ilişkin İhsanoğlu, şunları kaydetti;
``İşbirliğimiz, değişik sahalarda, siyasi sahalarda, ihtilafların çözümünde, mesela Somali`de, Mali`de, Myanmar`da... Bugün Filistin meselesi, Suriye meselesi konuşuldu. Bu işbirliğimizin daha ileriye götürülmesi isteniyor. BM`nin alt organlarıyla yakından işbirliğimiz var. Fakat Güvenlik Konseyi`de ayrı bir madde olarak bir toplantının gerçekleştirilmesi çok mühim. Ben bu konuda birkaç yıldır çalışıyorum ve bu Azerbaycan`ın başkanlığında gerçekleşti. Azerbaycan`a ayrıca teşekkür ediyorum.``
Başkanlık açıklamasının bir ilk olduğunu belirten İhsanoğlu, ``Her iki senede bir Genel Sekreter`in bölgesel teşkilatlarla ilgili raporunda İİT ile ilgiili özel bir bölüm koymasının gerektiğine işaret ediyor. Bu da bizim yaptığımız çalışmaların daha ileri safhaya gelmesini ve bu işbirliğinin BMGK`nın gündemine olmasını sağlayacaktır.`` dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir