• DOLAR 32.904
  • EURO 35.239
  • ALTIN 2455.484
  • ...
Malatya'da binlerce kişi "Refah için bir meşale yak" etkinliğinde bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya'da Kudüs Kardeşlik Platformu tarafından, işgalci siyonist rejimin Gazze Şeridi geneli ve Refah'ta yaptığı soykırım nedeniyle "Refah için bir meşale yak" sloganıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Millet Parkı'nda bir araya gelen 7'den 70'e binlerce kişi, ellerinde meşaleler ile sloganlar atarak, Kernek Karagözlüler Camii bahçesine kadar yürüdüler.  

Burada Topsöğüt Merkez Camii İmam Hatibi İsmail Baştürk'ün Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Üniversite öğrencisi Eyüp Yiğit ve küçük erkek çocuklardan oluşan Grup Harekat'ın seslendirdiği ilahiler ve ardından Grup Dirilişin Filistin'le özdeşleşen "Dabke" dansıyla devam etti.

"Gazze'ye olan destek dalga dalga büyümektedir"

Daha sonra kısa bir konuşma yapan İmam Hatip Ahmet Enfal Metin, "Malumunuz olduğu üzere Filistin'deki, Gazze'deki direniş yarın itibariyle sekizinci ayını dolduruyor. Sekiz ay geçmesine rağmen Rabbimize hamdolsun dünyada vicdanlı insanların nezdinde Gazze'ye olan destek Gazze'ye olan sevda, Filistin'in mağduriyetine olan inanç, dalga dalga büyümektedir. Buna paralel olarak israil'e karşı duyulan nefret, hırs ve öfke de aynı şekilde gün be gün artmaktadır. Bizler kendimize şu sözü vermeliyiz. Allah'ın izniyle sekiz ay değil, Gazze'deki savaş bitene kadar değil, kaç ay geçerse geçsin, israil denilen melanet yeryüzünden silinene kadar meydanlardan ayrılmayacağız" dedi.

Etkinlik, Mehmet Karaman hocanın yaptığı duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir