• DOLAR 32.864
  • EURO 35.363
  • ALTIN 2495.964
  • ...
Batman Valiliğinden boşaltılan hastane ile ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açıklamada, İluh Devlet Hastanesinin 1968 yılında Batman SSK Hastanesi olarak hizmete girdiği ve 1998 yılında ek blok yapılarak hizmete devam edip süreç içerisinde Sağlık Bakanlığına devredilerek A ve B blok halinde hizmet verdiği ifade edildi.

Sağlık Bakanlığınca özel bir müşavirlik firması ile Batman Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce yapılan analizler sonucunda 56 yıllık A blokla ilgili hazırlanan teknik rapor doğrultusunda, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon marifetiyle yapının sağlık hizmetine uygun olmadığı ve tahliyesinin uygun olacağının değerlendirilmesi sonucunda A blokun tahliyesinin kararlaştırıldığı belirtilen açıklamada, hastanenin B bloğunda ise acil ve poliklinik hizmetlerine devam edildiği bildirildi.

Mevcut durumla ilgili raporlar ve belgeler eşliğinde Sağlık Bakanlığının ilgili genel müdürlüklerinin bilgilendirildiği belirtilen açıklamada, hastanenin mevcut yerinde sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde devamını sağlamak üzere yeni bir hastanenin yapılması için Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunulduğu kaydedildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir