• DOLAR 32.986
  • EURO 35.392
  • ALTIN 2455.644
  • ...
İşgal çetesi  BM OKULUNDAKİ SİVİLLERİ VURDU  40 ŞEHİD
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden, işgal ordusunun UNRWA okuluna düzenlediği saldırıya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "İşgalci İsrail ordusu, gece Nusayrat kampındaki bir UNRWA okulunun çok sayıda yerinden edilmiş Filistinliyi barındıran bölümlerini bombalamasıyla gerçekleştirdiği korkunç katliamda yerinden edilmiş 40 Filistinliyi öldürdü. Ölenlerin 14'ü çocuk, 9'u kadındı. Ayrıca, 23'ü çocuk 18'i kadın olmak üzere 74 yerinden edilmiş Filistinli yaralandı." ifadesi kullanıldı.

İşgal rejimi savaş uçaklarının Filistinlilerin sığındığı BM okuluna 3 roketle saldırı düzenlediği belirtilen açıklamada okulun, işgal ordusu tarafından hedef alınan 149'uncu barınma merkezi olduğu aktarıldı. Açıklamada, "İşgalci israil, yerinden edilenlerin barındığı merkezlerde onbinlerce kişinin bulunduğunu bilmesine rağmen bu katliamları defalarca vahşice gerçekleştirdi." ifadesine yer verildi.

"BU, SOYKIRIM SUÇU KAPSAMINA GİRMEKTEDİR"

İşgal rejiminin yerinden edilenlerin barındığı merkezlere yönelik "katliamlarının" kınandığı açıklamada, "Bu, soykırım suçu kapsamına girmektedir. Sistematik bir şekilde suç işleyen işgalci israil'e ABD'nin tam ve kapsamlı desteğini kınıyoruz." denildi. Gazze Şeridi'nde "insanlığa karşı ve uluslararası hukuka karşı işlenen suçlardan tamamen israil ve ABD yönetiminin" sorumlu tutulduğu açıklamada, dünya ülkelerine Gazze'de Filistin halkına yönelik "katliamları, soykırım savaşını ve etnik temizliği" kınama çağrısı yapıldı.

SİYONİST TERÖR ÇETESİNE BASKI YAPILMASI ÇAĞRISI

Uluslararası toplum ile kurum ve kuruluşlardan, "Gazze'de sivillere, kadınlara ve çocuklara yönelik soykırım suçu işlemeyi durdurması için israil'e baskı yapması" istendi. Açıklamada, uluslararası topluma ve uluslararası mahkemelere, "israilli ve ABD'li savaş suçlularını yargılama" çağrısı yapıldı. Gazze'deki hükümetin medya ofisinden daha önce yapılan açıklamada, UNRWA okuluna yönelik saldırıda ilk belirlemelere göre 27 kişinin katledildiği belirtilmiş, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı yetkilileri de saldırıda vefat edenlerin sayısının 40’a yükseldiğini duyurmuştu.

GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI 36 BİN 654'E ÇIKTI

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda katledilenlerin sayısı dün son 24 saatte 68 artarak 36 bin 654'e yükseldi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, işgalcilerin Gazze Şeridi'ne 244 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. İşgal ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde 6 "katliam" gerçekleştirdiği, söz konusu saldırılarda 68 Filistinlinin daha katledildiği, 235 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. İşgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit olanların sayısının 36 bin 654'e, yaralı sayısının 83 bin 309'a yükseldiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cenazelerin bulunduğu ancak sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.  AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir