• DOLAR 32.931
  • EURO 35.171
  • ALTIN 2454.285
  • ...
İYİ Partili Koray Aydın'dan Akşener'e ''görüşme'' tepkisi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-  İYİ Partili Koray Aydın, "Kamuoyu, görüşme yapılacağını ilk kez İYİ Parti kaynaklarından değil, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan duyuru ile öğrendi. Yeni seçilmiş olan Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu'na bir 'hayırlı olsun' ziyareti dahi yapılmamışken, Sayın Akşener’in ziyaretini 'İYİ Parti Eski Genel Başkanı' sıfatıyla yapması İYİ Parti kurumsal kimliğini görüşmenin doğrudan tarafı yapmıştır. Çünkü Sayın Meral Akşener, İYİ Parti'nin Kurucu Genel Başkanı olmasının ötesinde halen İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve dolayısıyla İYİ Parti üyesidir" dedi.

"Konuyla ilgili tek açıklama, Genel Başkanımız Sayın Dervişoğlu’nun görüşmeden saatler sonra katıldığı bir televizyon programında konunun sorulması üzerine yaptığı kısa değerlendirme oldu" diyen Aydın, "Sürece hızlı adapte olan bazı partililerimizin 'bu görüşme İYİ Parti tabanında rahatsızlık yaratmaz' mealindeki söylemlerinin aksine, içeriği ile ilgili en kısa zamanda tatminkar bir açıklama yapılmaz ise bu görüşme İYİ Parti'ye gönül veren milyonların vicdanını kanatacaktır" ifadelerini kullandı.

Koray Aydın, şöyle devam etti:

"Şayet görüşme içeriği hiç bir şüpheye yol açmayacak şekilde açıklanmaz ise 'Saray'a yanaşma veya iktidarla anlaşma' algısı zımnen kabul edilmiş olacak ve bu durum İYİ Parti tabanında büyük bir kırılmaya sebep olacaktır. Görüşmenin Anayasa tartışmalarının yapıldığı bir dönemde olması da ayrıca düşündürücüdür.

En önemli kuruluş amaçlarından birisi AK Parti iktidarının antidemokratik, rantçı, milleti fakirleştiren ve devletin içini boşaltan siyasetine karşı durmak ve tek adam düzenine karşı çıkmak olan İYİ Parti’nin tabanı, bu görüşmeyi asla tasvip etmeyecektir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir