• DOLAR 32.625
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2437.181
  • ...
Şırnak Valiliği ile İstanbul Sanayi Odası arasında  "İSO Mesleki Eğitim İş birliği "protokolü imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak ve Hakkâri ziyaretleri çerçevesinde beraberindeki heyetle birlikte Şırnak'a çıkarma yapan İstanbul Sanayi Odası üyeleri, Şırnak Valiliği ve Milli Eğitim Müdürü ile "İSO Mesleki Eğitim İş birliği" protokolünü imzaladı.

Bu projeyle, sanayicilerin gönüllü bir şekilde meslek liseleriyle çalışması ve İstanbul'daki meslek liselerinin iş yapma kültürünün Şırnak’ta yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Proje kapsamında Şırnak Valisi Cevdet Atay ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan arasında iş birliği protokolü imzalandı. Gerçekleştirilecek projeyle meslek liselerindeki eğitimin niteliğinin artırılması hedefleniyor.

Yapılan protokol hakkında değerlendirmede bulunan Şırnak Valisi Cevdet Atay, "Bugün burada bir okul protokolü imzalayacağız. Sizleri şehrimizde ağırlamaktan dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Karşılaştığımız insanların genelde iş konusunda talepleri oluyor. Burada da inşallah İSO’nun iş birliği içerisinde bir model ile buraya yeni yatırımcılar getirerek belki burada ki işsizliğe, buradaki istihdama çok ciddi faydalar sağlayacağına inanıyorum. Burası ciddi anlamda avantajlar içeren bir şehir. Geçmişte hep kötü olaylarla anılan şehrimiz Allah’a hamdolsun bugün güvenlik içerisinde herhangi bir olaya maruz kalmadan emin ellerde. Tam yatırıma muhtaç halde bekliyor. İnşallah İSO'daki arkadaşlarımızın buraya yatırımları söz konusu olacak. Bu şehre çok ciddi katkıları olur, memleket için de ciddi faydalar sağlayacağına inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

İSO Mesleki Eğitim İş birliği’ Projesinden bahseden İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, "İstanbul'da meslek liselerine dönük başlatmış olduğumuz projenin başka şehirlere taşınması noktasındaki ilk uygulama örneğini bugün Şırnak'ta Sayın Valimizle beraber bir mesleki eğitim ortak çalışma protokolü haline getireceğiz. Sanayicilerimizin gönüllü bir şekilde meslek liseleriyle birlikte çalışmasını Şırnak'a ve Şırnak'ın kıymetli ilçelerinde nasıl taşıyabiliriz noktasında bir model başlatıyoruz. Bizzat Milli Eğitim Bakanımızın ve İl Milli Eğitim müdürümüzün bilgisi dâhilinde olan bir proje olacak. Bu konudaki deneyimlerimizi ve İstanbul'daki meslek liseleriyle beraber bu iş yapma kültürünü bölgeye taşıyacağız. Geleceğimizin en büyük kazancı ve teminatı olan gençlerimizi işsiz ve umutsuz kalmak değil, daha genç yaşlarında bir meslek sahibi edebilmek ve Türkiye'nin de en önemli problemi olan bu işsizliği ve mesleksizliği çözmek adına İstanbul tecrübesini bu bölgeye aktarmış olacağız. Bu proje, bir okul yapmaktan daha ziyade var olan okulları nasıl geliştirebiliriz noktasındaki hayalimiz ve vizyonumuzdur." diye konuştu.

Şırnak valiliğinde yapılan toplantıda Şırnak valisi Cevdet Atay, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Şırnak Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın arasında "İSO Mesleki Eğitim İş birliği "protokolü imzalandı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir