• DOLAR 32.932
  • EURO 35.335
  • ALTIN 2446.402
  • ...
6'ncı Etnospor Kültür Festivali başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Atatürk Havalimanı'nda 4 gün boyunca dünyanın farklı ülkelerinden binlerce sporcunun katılımıyla devam edecek olan festivalin açılışına; DEK Başkanı Bilal Erdoğan, İstanbul Valisi Davut Gül ve çok sayıda siyasi parti yetkilisi, belediye başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.

Festival açılışında konuşan DEK Başkanı Bilal Erdoğan, "Dünya Etnospor Konfederasyonu olarak kültür festivallerimizi bir arada vakit geçirmek, buluşmak, eğlenmek ve öğrenmek için önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Burada kendi köklerimize ve dünyanın renkli kültürlerine uzanıyor, geleneklerimizle özel bir yakınlık kuruyoruz. Geleneksel sporları ve oyunları hayatımızın dışında görmüyoruz. Bilakis insanlarımızın, ailelerimizin ve gençlerimizin bu sporları günlük hayatlarında icra edebilmelerini, çocuklarımızın bu oyunlarla büyümelerini istiyoruz. Gelenek, saygı, dayanışma ve barış gibi insan hayatını değerli kılan gerçekleri içinde barındıran bu unsurların bütün insanlık için bir hazine olduğunu düşünüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu festivaller aracılığıyla da bu hazinelerin kapılarını hep birlikte aralıyoruz." dedi.

Küreselleşmenin revaçta olduğu bir dönemde milli kültürün korunması gerektiğini vurgulayan İstanbul Valisi Davut Gül, "İstanbul'un çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını aktaran Gül, "Bugün tarihi bir güne şahitlik ediyoruz. Bir yıldır beklediğimiz, parmakla gösterilen çok önemli bir organizasyona şehirlerin anası olarak ev sahipliği yapıyoruz. Öncelikle şehrimize bunu kazandıran Dünya Etnospor Konfederasyonuna ve tüm ekibine teşekkür ediyorum. Küreselleşmenin çok revaçta olduğu, tek tip insan, tek tip yeme, tek tek giyim ve tek tip yaşamın empoze edildiği bir yerde farklılıkları muhafaza ederek, zenginlik olarak kabul ederek, yerel ve milli kültürün muhafaza edilmesi çok kıymetli. Bunun yaşatılmasının çok zor olduğunu biliyoruz." diye konuştu.

6-9 Haziran tarihleri arasında devam edecek festival kapsamında, binicilik, okçuluk, yağlı güreş geleneksel oyunlar, yöresel tatlar ve lezzetler gibi birçok etkinlik gerçekleştirilecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir