• DOLAR 32.825
  • EURO 35.244
  • ALTIN 2450.671
  • ...
Sıcaklığın 50 dereceyi bulduğu Şanlıurfa'da sacdan kaydırağa tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Termometrelerin 50 dereceyi gösterdiği Şanlıurfa'da, Eyyübiye Belediyesi tarafından Eyyübiye Millet Bahçesine yapılan sacdan kaydıraklar tepki çekti.

Çocukların kaydıraktan kayarken vücutlarında yanıklar oluştuğunu belirten vatandaşlar, kaydırağın sacdan değil de plastikten yapılması gerektiğini söyledi.

Konu ile ilgili İLKHA'ya konuşan vatandaşlar ve çocuklar, Şanlıurfa gibi sıcak bir memlekette böyle bir şeyin yapılmasının doğru olmadığını ifade ettiler.

"Urfa'nın yaz sıcağı yetmezmiş gibi demirden kaydıraklar yapmışlar"

Mehmet Emin Çelik

Sıcaklıklar yetmezmiş gibi sacdan kaydırak yapılmasına tepki gösteren Mehmet Emin Çelik, "Eyyübiye Millet Bahçesini gezmeye geldim. Belediyeye çok güzel bir park yaptığından dolayı teşekkür ediyoruz ama parkın çok büyük sorunları, eksiklikleri var. Urfa'nın yaz sıcağı yetmezmiş gibi demirden kaydıraklar yapmışlar. Çocuklarımız, gençlerimiz parka geliyor, aileler çocuklarını kaydırmaya getiriyorlar. Urfa sıcağında kaydıraklar tam kaynıyor. Daha öncede yukarıya bir park yapılmıştı ve üstü kapatıldı. Bu parkın da üstü kapatılabilir ya da plastikten yapılabilir. Belediye güzel çalışmalar yapıyor ama çok eksik çalışmalar yapıyor. Yumurta kırsak pişecek derecede." dedi.

"Neden plastik değil de demirden yapıldı?"

Sinan Rutin

Kaydırağın sacdan olmasından dolayı kardeşini kaydıramadığını ifade eden Sinan Rutin, "Gördüğümüz kaydırak plastikten değil de demirden yapılmış. Daha önce de bir tane yapılmıştı ve şikâyet etmiştik. Tepkiler üzerine onun üzerine çadır yapıldı. Kaydırağın ya plastik olmasını ya da çadır takılmasını istiyoruz. Kardeşimi buraya getirdiğimde kaydıramıyorum. Çok sıcak ki dokunamıyoruz bile. Neden plastik değil de demirden yapıldı? Urfa çok sıcak bir yer ve kim burada nasıl kayacak?" diye konuştu.

"Kaydığınızda üzerinizde yanık izi oluşuyor"

Yusuf Yılmaz

Çocukların kaydığında üzerinde yanık izi oluştuğunu söyleyen Yusuf Yılmaz, "Kaydıraklar demirden yapılmış. Sıcak havada çocuklar kayamıyor. İleriye de böyle bir kaydırak yapılmıştı. Şikayetler üzerine çadır yapıldı. Buraya da çadır yapılmasını istiyoruz. Kardeşlerimiz kaydığında üzerinde yanık izi oluşuyor. Plastik kaydırak yapsalar daha iyi olur. Kardeşlerimiz kayamıyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir