• DOLAR 32.574
  • EURO 35.342
  • ALTIN 2469.448
  • ...
Hindistan'da 9 doğa yürüyüşçüsü soğuktan öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yetkililer yaptığı açıklamada, 5 cesedin daha bulunmasıyla birlikte, Hindistan'ın kuzeyindeki Uttarakhand eyaletinde doğa yürüyüşü sırasında aşırı hava koşulları nedeniyle ölen yürüyüşçülerin sayısının 9'a yükseldiğini söyledi.

Yetkililere göre, aralarında üç yerel rehberin de bulunduğu 22 yürüyüşçüden oluşan bir grup, Uttarakhand'ın başkenti Dehradun'un yaklaşık 170 km kuzeydoğusundaki Uttarkashi bölgesindeki Sahastra Tal'a giderken aşırı hava şartlarından etkilendi.

Kurtarma ekipleri, başlatılan arama kurtarma operasyonları sırasında ilk olarak grubun 13 üyesini tahliye etti ve 4 cesede ulaştı.

Yetkililere göre, 29 Mayıs'ta yürüyüşçü ekibi doğa yürüyüşünü çıktı ancak son kamptan Sahastra Tal'a yaklaşırken kötü hava koşulları nedeniyle yolunu kaybetti. 7 Haziran'a kadar geri dönmeleri planlanıyordu.

Olaydan sağ kurtulan yürüyüşçülerden biri yaptığı açıklamada, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"3 Haziran sabahı zirve kampından Sahastra Tal'a son tırmanışımıza sabah 5:30 civarında başladık. Zirveye ulaştıktan sonra öğleden sonra üsse dönüş yolculuğumuza başladık. Ancak üsse sadece birkaç saat uzaklıkta hava birdenbire düşmanca bir hal aldı.

Korkunç bir kar fırtınasıydı ve görüş mesafesi önümüzde yalnızca birkaç metreye kadar düştü. Havanın düzelmesini umarak kendimizi sert rüzgarlardan korumak için kayaların arasına sığındık. Ne yazık ki bu durum devam etti ve bizi doğa şartlarına maruz kalan bir geceye katlanmak zorunda bıraktı. Aşırı soğuk ve çadır ve yiyecek gibi temel malzemelerin eksikliği grup üyelerimizden bazılarını olumsuz etkiledi ve dört kişinin bir gecede ölmesine neden oldu.

Hepimiz deneyimli yürüyüşçüleriz ve ben de 60'ın üzerinde yürüyüş gezisine katıldım. Üs ile zirve arasındaki mesafenin kısalığı göz önüne alındığında çadır ve ekstra erzak ihtiyacını öngöremedik." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir