• DOLAR 32.825
  • EURO 35.244
  • ALTIN 2450.671
  • ...
Sosyal medyada "Başarısız olarak" lanse edilen öğrenci hakkında açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesindeki kursa kayıtlı olan lise öğrencisi, girdiği deneme sınavda sorulan 90 soruyu da yanlış işaretlemesi sosyal medyada gündem oldu. 90 soruya da yanlış cevap veren öğrenci, kurs tarafından ödüllendirildi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sosyal medyada başarısız olarak lanse edilen öğrenci hakkında yazılı açıklama yaptı.

"Sosyal medyada lanse edildiği gibi başarısız bir öğrenci değildir"

Yapılan açıklamada, "Sosyal medyaya haber olan öğrencinin devam ettiği Özel Rabia Kişisel Gelişim Kursu tarafından ilçe genelinde kendi imkan ve inisiyatifleriyle yapılan deneme sınavında öğrencilerden soruları cevaplarken doğru şık yerine yanlış cevapları bulmaları istenmiş olup, deneme sınavı bu formatta yapılmıştır. Yapılan sınav sonucunda, sorulan 90 soruya da bilinçli bir şekilde 90 yanlış cevap işaretleyen öğrenci Elif Sude Şenel kurum sahibi tarafından ödüllendirilmiştir. Bu öğrenci, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yapılan BİGEP denemelerinden üçünde ilçe 1.'si, 2 denemede ise ilçe 2.'si olmuştur. Öğrenci, ilçemizdeki en başarılı 8. sınıf öğrencilerimizden biridir. Yapılan LGS sınavında da başarılı bir performans göstermiştir. Sosyal medyada lanse edildiği gibi başarısız bir öğrenci değildir. Aynı zamanda yapılan bu ödüllendirme başarılı olduğundan dolayıdır." denildi.

"Kurum hakkında konu ile alakalı resmi işlemler ivedilikle başlatılmıştır"

Açıklamanın devamında ise, "Kurumdan alınan bilgiye göre, bu eylemin motivasyonu artırmak için yapıldığı, tüm soruları yanlış cevaplayan öğrencilere çeyrek altın hediye edileceğinin duyurulduğu, tüm soruları yanlış işaretlemenin doğru cevapları bilmekle mümkün olabileceği, ilçe genelinde yapılan deneme sınavında tüm soruları yanlış cevaplayan öğrenciye de hediyesinin takdim edildiği, başarısızlığın ödüllendirilmediği, küçük düşürmenin söz konusu olmadığı belirtilmiştir. Bu olay öğrenildiği andan itibaren kurum hakkında konu ile alakalı resmi işlemler ivedilikle başlatılmıştır ve süreç devam etmektedir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir