• DOLAR 32.447
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2443.317
  • ...
Kan davalarında en çok kadın ve çocuklar mağdur oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Diyadin ilçesine bağlı Davut köyünde yaşayan Budak ve Taşçı aileleri, Ağrı Kültür ve Yardımlaşma Derneği bünyesindeki Barış ve Uzlaşma Komitesinin araya girmesiyle barıştı.

 

Köyde kurulan çadırda ailelerin bir araya geldiği barış yemeğinde, Kur'an-ı Kerim okundu. Daha sonra 2 ailenin büyüklerinden Alaattin Taşçı ve Abdulkadir Budak sarılarak tokalaştı.

 

Dernek Başkanı Mehmet İzci, yemekte yaptığı konuşmada, kan davasının kanaat önderlerinin sayesinde sonlandırıldığını ifade etti.

 

'Kan davarlında en çok mağdur olanlar kadın ve çocuklardır'
Sağlanan barışın kutsal olduğunu belirten İzci, "Bu coğrafyada yaşayan insanlar için barış her zaman gerekli. Bu barışı yaşatalım. Kendi aramızda kardeşlerimiz arasında toplumlar arasında da bu barışla örnek olalım. Bu tür olaylarda en çok kadınlar ve çocuklar mağdur oluyorlar. Barışın olması için büyük dramların yaşanmasını beklemeyelim." dedi.

 

Davut köyünde yaşayan Budak ve Taşçı aileleri arasında 20 Temmuz 2008'de, ailelerin çobanları arasında silahlı kavga çıkmış, 2 kişi yaralanmıştı. Olaydan 4 gün sonra da Cengiz Budak adlı kişi çıkan kavgada hayatını kaybetmiş, 17 aile ise köyden taşınarak Ağrı merkeze yerleşmişti. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir