• DOLAR 32.954
  • EURO 35.383
  • ALTIN 2453.178
  • ...
HAMAS’tan anlaşma şartı:  SOYKIRIMCI GAZZE'DEN ÇEKİLMELİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış haberler servisi

HAMAS Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, işgal rejiminin, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını tamamen durdurmadan ve bölgeden çekilmeden Tel Aviv ile herhangi bir anlaşma yapılmayacağını belirtti. Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında Hamdan, ABD Başkanı Joe Biden'ın duyurduğu 3 aşamadan oluşan ateşkes önerisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

SAVAŞ BİTMEDEN İSRAİL İLE HERHANGİ BİR ANLAŞMA YAPILMAYACAK

"HAMAS'ın arabulucu taraflara, "israil'in kalıcı ateşkes ve Gazze'den çekilme konusunda net bir cevap vermesi" şartını ilettiğini aktaran Hamdan, "Savaşın kalıcı olarak durdurulması ve Gazze'den çekilmesine yönelik net bir tutumu olmadığı takdirde, israil ile herhangi bir anlaşma yapılmayacaktır." ifadelerini kullandı.

DÜNYAYA ÇAĞRI

Uluslararası topluma, işgal rejimine, 7 Ekim'den bu yana gözaltına aldığı ve alıkoyduğu Filistinlileri serbest bırakması yönünde baskı yapma çağrısında bulunan Hamdan, işgal rejimi hapishanelerinde tutulan Filistinlilere yönelik insan hakkı ihlallerindeki artışa dikkati çekti. Hamdan, Gazze'deki işgalci esirlerin serbest bırakılması konusundaki şartlarının ise işgal rejimi hapishanelerindeki Filistinlilerin serbest bırakılması olduğunu söyledi.

BİDEN'IN ATEŞKES TEKLİFİ

ABD Başkanı Biden, 31 Mayıs'ta Beyaz Saray'daki konuşmasında, işgal rejiminin, 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu belirtmişti. Azgın siyonist sözde Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ise Netanyahu'yu, ABD Başkanı Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifini kabul etmesi durumunda hükümeti devirmekle tehdit etmişti.

KATAR, İŞGAL REJİMİNİN ATEŞKES ÖNERİSİNİ HAMAS'A İLETTİ

Katar, işgal rejiminin, Gazze Şeridi'nde ateşkes önerisini İslami direniş Hareketi HAMAS yetkililerine iletti. Katar Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Macid bin Muhammed el-Ensari, Doha'da yaptığı açıklamada içerisinde ABD Başkanı Joe Biden'ın önerdiği çatışmanın çözümüne yönelik koşulların da yer aldığı, ateşkes önerisini HAMAS'a sunduklarını söyledi. Ensari, "Arabulucu olarak, Başkan Joe Biden'ın ana hatlarını çizdiği ilkeleri içeren israil önerisini aldık ve ardından bu öneriyi HAMAS'a ilettik. Belge artık her iki tarafın da eskisinden daha yakın pozisyonlarını yansıtıyor. Şu anda bir anlaşmaya varmak için mümkün olan her şeyi yapıyoruz." dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir