• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Dünya savaşına doğru: Putin'den sert tehdit! Ukrayna'ya silah sağlayan ülkelerin hassas noktalarını...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna'nın Amerikan yapımı silahları Rus topraklarına saldırı düzenleme amacıyla kullanmasına izin verdiği bildirilmişti. 

Bunun ardından Almanya da Ukrayna'ya sağladığı silahların Rus topraklarındaki hedeflere yönelik kullanılmasına cuma günü yeşil ışık yakmıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da benzer bir adım atılması için çağrıda bulunmuştu.

Ukrayna silahları Ruslara karşı kullanmaya başladı. Rusya'dan tehdit geldi.

Rusya Devlet Başkanı Putin silahların kullanılmasına ilişkin açıklamasında, ''Aynı şekilde yanıt verme hakkımızı saklı tutuyoruz çünkü bu ülkeler Rusya'ya karşı savaş halinde olacaklar. Batı silahlarının Ukrayna'ya teslimi çatışmaya doğrudan müdahaledir.

Eğer Batı, Ukrayna'nın Rusya'yı Storm Shadow füzeleri veya Atakham gibi uzun menzilli, yüksek teknolojili füzelerle vurmasına izin verirse, Rusya hava savunmasını güçlendirecektir.

Batı, Ukrayna'nın Rusya'yı uzun menzilli füzelerle vurmasına izin verirse, bu tür önlemler uluslararası ilişkilere ve uluslararası güvenliğe zarar verir. Dünyanın farklı yerlerine ve farklı yapılara, Kiev'e silah sağlayan ülkelerin hassas noktalarını vurabilecek silahlar sağlamayı gündemimize aldık.'' dedi. 

NÜKLEER ÇATIŞMA RİSKİ

Putin nükleer çatışma riskine ilişkin ise,  '' İşleri nükleer silah kullanma tehdidi düzeyine taşımayalım.  Batı, Rusya'nın asla bu tür silahları kullanmayacağına inanıyor ancak Rusya, egemenliği ve toprak bütünlüğünün tehdit edilmesi durumunda kendisini savunmak için her türlü yola başvurabilir.'' ifadelerini kullandı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir