• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

DİYARBAKIR - Amerikan Ticaret Odası ve TOBB'un işbirliği ile ikincisi düzenlenen "Türkiye Yatırım Haftası" etkinliklerine katılan TOBB Konsey Üyesi ve DTSO Başkanı Ahmet Sayar Diyarbakır'a döndü. Ahmet Sayar yaptığı açıklamada, uluslararası kuruluşlarla yapılan toplantı ve ikili görüşmelerin istihdamı arttıracağını ve yatırımlara dönüşmesini ümit ettiğini belirtti.

 

Etkinlikler çerçevesinde heyetler, San Francisco Slikon Vadisi'nde teknolojinin dev firmaları olan General Elektrik, İntel, Cisco, Aplha Technology şirketlerini ziyaret etti.

 

Türkiye Yatırım Haftası etkinlikleri kapsamında TOBB heyeti, Seattle'da Boeing ve Microsoft'u ziyaret ederek, şirket yetkilileri ile görüştü ve karşılıklı işbirliği imkanlarını tartıştı.

 

Diyarbakır'ın bölge için uygun yatırım alanlarını ve bunlarla ilgili hazırlanan raporları ilgililerle paylaştıklarını söyleyen DTSO Başkanı Sayar, "Özellikle bölgenin yerel potansiyelini harekete geçirecek yenilenebilir enerji yatırımları, turizm yatırımları, tarıma dayalı endüstri yatırımları için yapılan fizibilite çalışmaları yatırımcılarla paylaşıldı." dedi.

 

Sayar, Başbakan yardımcısı Ali Babacan'a mevcut teşvik paketinin, bütün iyi niyetli çabalara rağmen istenilen düzeyde bir katma değer yaratmadığını, bu nedenle 2012 Temmuz ayı itibariyle yürürlüğe giren son teşvik paketinin sonuçlarının gözden geçirilerek bölge lehine revizyon yapılması önerisi de ilettiğini, teşvik paketinde bir revizyon söz konusu olması durumunda da, herhangi bir süre ve hak kaybına uğramadan en az 2013 yılındaki avantajlarla uzatılması talebinde bulunduğunu kaydetti. (Yakup Moğulgani - İLKHA)