• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2459.898
  • ...
Suriye`de Katliamlar Devam Ediyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada ise , diğer AB ülkelerinden de aynı adımı atmaları istendi. NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen de, ‘Libya operasyonunun BM çatısı altında ve bölge ülkelerinin desteğiyle yapıldığını vurgulayıp bu ‘şartların Şam’da oluşmadığına’ dikkat çekti.

Ramazan’ın ilk gecesinde katliam yapan Baas Rejimi hala Hama’da ve değişik şehirlerde ölüm kusmaya devam ediyor. Tanklarla kendi sivil halkını öldürüyor. Rejim bekçileri sabah saatlerinde kenti önce kurşun yağmuruna tutup sonra tanklarla ateş açtıklarını Toplam ölenlerin şayisinin 165 olduğu söylendi. Hastanelerde ise binlerce yaralı var. Bazı görgü tanıkları, yaralı olan hastaların tedavileri bilinçli olarak geciktirilip adeta ölüme terk edildikleri ileri sürülüyor.

Hama’nın yanı sıra Irak sınırındaki Elbu Kemal’de de abluka iki haftadır devam ediyordu. Dun akşam kati Esad’in askerleri kuşatmayı saldırı ve katliama dönüştürüp daha sonrası tanklarla saldırıldı. Beşşar Esad, katil Suriye ordusunu ve mensuplarını yaptıkları işlerden dolayı övdü ve kendileri ile gurur duyduklarını dile getirdi. Bu sözleri mahkemede delil olarak kabul edilirse katliamdan sorumla kışı olarak yargılanabileceği söyleniyor.

Dün gece başkent Şam`ın Erbin mahallesinde Ramazan`ın ilk günü namaz sonrası düzenlenen protesto sırasında altı gösterici öldürüldü.

Bundan önceki saatlerde ise Hama kentinde dört kişi can verdi. Hama`da pazar günü Suriye`deki ayaklanmanın en kanlı günlerinden biri yaşanmış ve onlarca protestocu ölmüştü.

Diplomatik planda, BM Güvenlik Konseyi`nin Suriye krizini bugün yeniden görüşmeye geçmesi bekleniyor.

BM hala kör ve sağır

Şimdiye değin Suriye hükümetini kınayan bir karar çıkarılmasına direnen Rusya, ``kınama kadar ağır olmayan`` bir karar metnini destekleyebileceğinin işaretlerini verdi.

Yalancı reform vaadinde bulunan Beşar Esad hükümeti, eylem yapan, iş, aş ve Özgürlük talep eden kendi halkını dış mihrakların desteklediği ``silahlı çeteler`` olarak adlandırıyor. 13 yaşında başından keskin nişancıların vurduğu çocuk acaba hangi dış mihrakın adamı idi? Uluslararası gazetecilerin Suriye`ye giriş yapması yasak olduğu için görgü tanıkları ve aktivistlerin aktardıklarını bağımsız kaynaklarca teyit ettirmek mümkün değil.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi`ndeki acil Suriye toplantısında ABD elçisi Susan Rice, Suriye`de yaşananlara ilişkin raporu kaygı verici olarak değerlendirdi.

Güvenlik Konseyi`nin başkanlığını yapan Hindistan da, artan şiddet karşısında BM üyeleri arasındaki fikir ayrılıklarının azaldığını açıkladı.

Suriye rejiminin muhaliflerin bulunduğu bölgelere yaptığı sert müdahalelere Türkiye’den de tepkiler geliyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ramazan ayına kanlı bir ortamda girilmesinin asla kabul edilemeyeceğini ve sessiz kalınamayacağını söyledi. Suriye halkına destek olunmalı ve Katil Esad bir an önce adalet önüne çıkartılıp katliamların hesabını vermelidir.

Timetürk


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir