• DOLAR 32.533
  • EURO 35.326
  • ALTIN 2465.482
  • ...
"Gazze'de yaşanan bu katliam karşısında dünya sessiz kalmamalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana'da Memur-Sen tarafından Seyhan ilçesi İnönü Parkı'nda  'Gazze'de daha kaç bebek ölecek' sloganıyla basın açıklaması düzenlendi.

Adana'da Memur-Sen öncülüğünde bir araya gelen eğitimciler, yaptıkları basın açıklamasında, Gazze'de yaşanan işgal rejimi vahşetine dikkat çekerek, yaşanan zulmün bir an önce durdurulması çağrısında bulundu.

243 gündür Filistin'de, Gazze'de soykırım ve katliam yapıldığını ifade eden Nennioğlu, Gazze'de yaşanan zulüm ve insanlık dışı saldırılar karşısında sessiz kalamayacaklarını dile getirdi.

Nennioğlu, "israil'in Filistin halkına yönelik acımasız saldırıları sonucu bugüne kadar 50 bin insan hayatını kaybetti. Bu masum insanların büyük bir çoğunluğunu bebekler ve kadınlar oluşturuyor. Bu katliam, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Gazze'de çocukların yüzde 85'i her üç günde en az birini hiç yemek yemeden geçiriyor ve 37 çocuk açlıktan ölmüş durumda. Bu trajik durum, savaşlar, ablukalar ve ekonomik zorluklar nedeniyle yaşanıyor. Dünyanın vicdanı bu duruma büyük bir üzüntü ve öfkeyle bakıyor. İnsanlık açısından kabul edilemez olan bu kriz, acil insani yardım ve kalıcı barış çözümleri gerektiriyor. Her çocuğun sağlıklı yaşama hakkı korunmalı ve uluslararası toplum bu konuda etkin adımlar atmalıdır." şeklinde konuştu.

"Gazze'de yaşanan bu trajedi karşısında dünya sessiz kalmamalı"

Filistin'de yaşanan vahşete susmanın, zulme ortaklık etmek olduğu uyarısında bulunan Nennioğlu, "Buradan, zulme sessiz kalmayan, adalet ve insanlık için mücadele eden herkesi kutluyorum. Vicdanını kaybetmemiş her bireyi, bu zalimlere karşı durmaya ve Filistin halkının yanında olmaya davet ediyorum. Uluslararası toplumun bu trajediye sessiz kalmaması, gerekli adımları atarak bu katliama bir son vermesi gerekmektedir. Katil israil ve onun işbirlikçisi ABD'nin Filistin halkına yaptığı zulmü şiddetle kınıyoruz. Adaletsizliğe, insan hakları ihlallerine ve bu barbarlığa karşı sesimizi yükseltmek zorundayız. Filistin'de yaşanan bu insanlık dramı karşısında susmak, bu zulme ortak olmaktır. Bugün burada toplanmamızın amacı, Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermek ve zalimlere karşı sessiz kalmayacağımızı haykırmaktır. Gazze'de yaşanan bu trajedi karşısında dünya sessiz kalmamalı, insanlık adına gerekeni yapmalıdır." açıklamalarına yer verdi.

"Yazıklar olsun riyakârlık yaparak israil'e arka çıkanlara!"

Filistin halkının davasının haklı olduğunu ve Filistin halkının yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Nennioğlu, "Filistin halkına yönelik bu insanlık dışı saldırılara karşı her zaman mücadele edeceğimizi ve onların yanında olacağımızı bir kez daha vurguluyoruz. Bugün burada toplanan herkese teşekkür ediyor, zulme karşı direnen tüm insanları selamlıyoruz. Katil israil ve işbirlikçisi ABD'ye karşı sesimizi yükseltmeye, Filistin halkının haklı davasında yanlarında olmaya devam edeceğiz. Adalet ve insanlık adına bu mücadelede bir kez daha 'Daha kaç çocuk ölecek?' diye soruyor ve tüm insanlığı bu zulme karşı durmaya çağırıyoruz. Kalbi Filistin için atan, Yüreği Gazze'de çarpan, Filistin halkının acısını kurşun yarası gibi yüreğinde taşıyan vicdan sahibi değerli katılımcılar; ilk kıblemiz Mescid-i Aksa için, Kudüs için, bombardıman altındaki Gazze için buradayız.
Vurulan, yıkılan hastanelerdeki bebekler için, şehit olan sağlık çalışanları için buradayız. Gözü yaşlı analar, bağrı yanık babalar için, süt kokulu bebekler için, vicdanların sesi olmak için buradayız. Yazıklar olsun bu vahşeti görmeyenlere! Yazıklar olsun hastanelerin bombalanmasına göz yumanlara!
Yazıklar olsun riyakârlık yaparak israil'e arka çıkanlara!" diye konuştu.
(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir