• DOLAR 32.803
  • EURO 35.287
  • ALTIN 2446.716
  • ...
İşgalci siyonistler, Filistinlilerin arazilerini yakıp yıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El Halil'in kuzeybatısındaki Beyt Ula ve Tarkumiya kasabalarına saldırı düzenleyen işgalci siyonistler, Filistinlilerin arazilerini buldozerlerle yıktı ve çok sayıda meyve ağacını ateşe verdi.

Tarkumiya kasabasındaki Duvar ve Yerleşim Direniş Komitesi aktivistlerinden Süleyman Ceafra, Wafa'ya yaptığı açıklamada, “Adora ve Telm” siyonist yerleşimcilerinden oluşan grupların, kasabadaki bazı ailelere ait olan ve iki yerleşimin bitişiğindeki Taybe bölgesindeki “Halet el-Bir” de zeytin ve badem meyve ağaçlarıyla ekili 200-300 dönümlük arazileri yaktığını söyledi.

Siyonistler ayrıca geçen yıl 7 Ekim'den sonra üzerine bir dizi “karavan” inşa ettikleri ve yasa dışı yerleşim tehdidi altındaki “El-Herdeş” bölgesindeki “Merhan Bir el-Mecd” de vatandaşların arazilerini buldozerlerle yıkarak üzerine bir karakol inşa ettiler.

Süleyman, yıkım işlemlerinin daha fazla Filistinlinin arazisine el koymak ve yasa dışı yerleşim karakolunu genişletmek için yapıldığına dikkat çekti.

Öte yandan El Halil'in kuzeybatısındaki Beyt Ula beldesinde işgal kuvvetleri, Vail Feraşe'ye ait yaklaşık 2,5 dönümlük araziyi de buldozerle yıktı, tüm zeytin ve diğer ağaçları söktü.

İşgalciler, söz konusu yerin “C” olarak sınıflandırılan bölgelerde yer aldığını ve sahibinin daha önce bilgilendirildiğini iddia ederek tarım tesislerini tahrip etti.

İşgal kuvvetlerinin yıllarca ekip biçtiği arazisini tahrip edip sabote ettiğini belirten Feraşe, işgal mahkemesinden durdurma kararı almasına rağmen buldozer ve yıkımın gerçekleştiğine dikkat çekti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir