• DOLAR 32.723
  • EURO 35.232
  • ALTIN 2441.713
  • ...
Sudan'da sivillere yönelik saldırılar sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDK tarafından eyaletteki hastaneye yönelik ayrım gözetmeyen bombardımanın yoğunluğunun artması ve içeriye düşen şarapnel parçalarının yaralıları ve refakatçileri yaralaması nedeniyle de yaralıların bir kısmının El Faşer'deki tek faal hastaneden tahliye edildiği ifade edildi.

Yerel kaynaklar, Sudan ordusuna ait savaş uçaklarının dün gece geç saatlerde şehrin doğusundaki HDK güçlerine saldırı düzenlediğini belirtti.

10 Mayıs'tan bu yana El Faşer, şehrin insani bir felaketle karşı karşıya olduğu yönündeki uluslararası uyarılara rağmen onlarca kişinin katledilmesine ve binlerce kişinin yerinden edilmesine neden olan çatışmalara şahit oluyor.

El Faşer, Kuzey Darfur eyaletinin başkenti olmasının yanı sıra, beş eyaletten oluşan Darfur bölgesinin merkezi, en büyük şehri ve orduya karşı yürüttüğü silahlı çatışmalarda HDK'nin eline geçmeyen tek şehir konumunda bulunuyor.

Beş Darfur eyaletinin (Kuzey Darfur, Güney Darfur, Batı Darfur, Doğu Darfur ve Orta Darfur) başkentlerinden dördü HDK'nin kontrolü altında bulunuyor.

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir