• DOLAR 32.652
  • EURO 35.133
  • ALTIN 2448.079
  • ...
Malatya'da "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığınca 'Hayat boyu öğrenme' kapsamındaki eğitim öğretim faaliyetleri aracılığıyla "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında bireysel, toplumsal gelişim ile istihdam öncelikli bir yaklaşımla bireyin bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirerek örgün eğitimin dışında hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliklerini kapsayan hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri" gerçekleştirildi.

1-7 Haziran "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" kapsamında Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen ve 3 gün boyunca devam edecek olan etkinlikte halk eğitim merkezleri tarafından yıl boyunca yapılan çalışmalar sergilenecek, çeşitli gösteriler ve etkinlikler gerçekleştirilecek.

Vali Ersin Yazıcı, şehrin geçen yıl 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilendiğinin hatırlatarak, hayatı normalleşme adına yapabildiklerinin fazlasını yapma isteği ve arzusunda olduklarını söyledi.

Sosyalleşme adına çeşitli kurslar açıldığını bildiren Yazıcı, başta konteynerde yaşayan kadınlar olmak üzere tüm kadınların, öğrenmek istediği aktiviteye milli eğitimin tüm imkanlarını sunmak istediklerini kaydetti.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, "Her yıl haziran ayının ilk haftasında düzenlemiş olduğumuz hayat boyu öğrenme haftası etkinlikleri bugün de burada tüm ilçelerimizin katılımıyla yıl boyunca yapmış olduğumuz etkinliklerin kısa bir özeti olarak sunulacaktır. Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu kültüre sonuna kadar sahip çıkmak hayat boyu öğrenme faaliyetlerinde başarılı çalışmalar yapmak gayreti içerisinde olduk. 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde yıl boyunca il genelinde 2 bin 755 kurs açtık. Bu kurslar vasıtasıyla 40 bin 30 kişiye ulaştık." dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Vali Ersin Yazıcı, Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan "Halk Eğitimi Merkezlerinin Kapasitesinin Artırılması Projesi" kapsamında dereceye giren Yeşilyurt, Battalgazi, Akçadağ ve Arguvan halk eğitim merkezi müdürlüklerine ödüllerini takdim etti. 

İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan "Hayat Boyu Öğrenmede İyi Uygulama Örnekleri" çalışmasında Türkiye genelinde dereceye giren Akçadağ Halk Eğitim Merkezi’ni tebrik ederek ödülünü takdim etti.

Vali Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, kamu kurum yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar, halk eğitim merkezlerinin hazırladıkları stantları ziyaret etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir